Косъма ще се бори за нова кауза

Александър Сано и Милена Цветанска ще бъдат водещи на „Кауза.bg".

Първият дебат на младите лидери на България на живо в понеделник по БНТ.

Водещият на неделното ток шоу „Неделя х 3" Александър Сано и продуцентът на новините на националната телевизия Милена Цветанска ще бъдат водещи на най-новия реалити формат на БНТ - „Кауза.bg".

Проектът на екипа, създал „Големият избор", дава възможност на младото поколение да представи публично идеите си за развитие на България и да защити позицията си по конкретна кауза.
В понеделник, 25 март, от 21:00ч. е първият пряк ефир от студио 1 на БНТ, по време на който десетте избрани кандидатури ще бъдат представени на зрителите от самите им автори. На провелия се преди седмица кастинг своите идеи представиха над 70 кандидати.

Освен участниците, главната роля в реалити формата ще има експертен съвет, който ще провокира с въпроси, критики, похвали и всякакви други похвати кандидатите. „Целта е да изкараме всяка една от каузите извън клишето, да я „разнищим", да покажем силните и слабите й страни, да избистрим идеята така, че тя да стане реално изпълнима. И от друга страна - да провокираме емоционално участниците, да извадим на преден план техните ораторски способности. По този начин и хората, които ще гласуват, ще имат по-ясна представа защо го правят", обясни единият от продуцентите на предаването Анна Яковлева. - „Кауза.bg" се роди от протестите на младите хора навън, които започнаха да артикулират ясно какво искат и какво могат да направят, и застанаха зад определени каузи. Така си дадохме сметка, че не трябва да изпуснем момента на надигащата се енергия".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене