НАТФИЗ излиза на улицата

Другия вторник от 18:00 ч. НАТФИЗ ще излезе извън учебните зали, за да отбележи Деня на театъра на открито.

Академията затваря за час ул. „Стефан Караджа" на ъгъла с ул. „Раковски", така че ако все не намирате време за изкуство, то ще дойде при вас.

Акцент на арт пърформансите са LUX-LUMINA GROUP, които представят най-младата генерация театрални дизайнери. Lux Lumina ще провокира зрителите чрез ефектни костюми, които се показват за първи път, превръщайки минувачите в участници в спектакъла.

„Ние сме важна част от културния календар на София и този факт сам по себе си е достатъчен, за да възприемаме Академията като утвърден и стабилен културен център. Изкуството не може да бъде затваряно между стени; ние обучаваме толкова много млади артисти в различни в сфери от театър, музика, филмово изкуство и фотография и искаме да направим столичани съпричастни с идеята, в която обучаваме студентите си. Макар и обвързан с едно изкуство, Денят на театъра е подходящ повод да срещнем бъдещите артисти на България с широка публикa", споделя проф. д.н. Любомир Халачев.

Представянията на открито ще преминат в Голямата зала на Академията с официално селектираната постановка за Деня на театъра "Кавказкият тебеширен кръг". Трагикомедията, разказваща три истории, е с начален час 19:30.

Специални гости на празничната постановка ще бъдат артисти от САБ (Съюз на артистите в България), бизнесмените от Съвета на настоятелите на НАТФИЗ, които работят за устойчивото развитие и подпомагане на различните дейности на Академията, както и представители на Столична община, министерствата на културата и образованието и държавна администрация.

Програмата на открито е със свободен достъп.

Билети за постановката "Кавказкият тебеширен кръг" могат да се закупят на касата на НАТФИЗ.
Допълнителна информация Арт пърформанс - LUX-LUMINA GROUP - всеки един от членовете има богат опит на професионалната сцена. Обединява ги интересът към визуалния театър и възможностите, които различните му форми откриват пред сценографа.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене