ХИВ пиеса в Червената къща

Софийското сдружение „Реплика" и московският театър „Йозеф Бойс" ви канят този уикенд на спектакъла по пиесата на Юрий Клавдиев "Заполярная правда (Истина... отвъд полярния кръг)".

Пиесата е написана на базата на интервюта с хора, носители на ХИВ, събрани в сътрудничество с благотворителната фондация Кризисен център за социално-психологическа помощ „69-ти паралел" (Норилск, Русия) и е осъществена с подкрепата на „Институт за културна политика" (Москва) и „Театр.doc" (Москва).

Норилск, градът където се развива действието, е вторият по големина в света град, разположен отвъд полярния кръг. Един от най-студените и екологично замърсени градове на света. С вируса на СПИН там са заразени 7 от 10 момичета и момчета. И всички те, като нас, искат да живеят. СПИН е странно заболяване. По-скоро не можем да го наречем заболяване, а явление. Иначе как да обясним, че отначало то не променя физиологията, а мирогледа на човека. „Заполярная правда" е пиеса за границите на Бога, за истината, за момента на самосъзнаването ти като човек. За великия подарък, какъвто за много ХИВ-положотелни е вирусът. Повярвайте ми, това е така. Аз самият съм учуден", споделя Юрий Клавдиев.

Времетраене: 75 мин.
Вход: 10/8 лв.

Представленията са на 29 и 30 март (петък и събота) от 19.00 ч. в Червена зала в Центъра за култура и дебати "Червената къща".

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи
Защо е полезно да плачем?
ТЕСТ: Познавате ли етикета на телефонните разговори?
13 странни традиции от целия свят

Напишете дума/думи за търсене