На прага на нов референдум сме

Нов референдум предстои тази седмица в страната ни, независимо че все още горещо се коментират резултатите от предишния.

Тематиката на следващото всенародно допитване ще бъде свързана с лятното часово време.

За щастие това е част единствено от сценария на комедийния сериал „Етажна собственост 4. Нова Надежда", чийто епизод очакваме този четвъртък в 21ч. по Нова телевизия.

В следващия епизод на „Етажна собственост 4" сценаристите на сериала пак са заложили на актуални теми и болежки от родната действителност.

В миникомплекса „Нова Надежда" избухва спор по повод преминаването от зимно към лятно часово време, което според съседите ограбва съня на гражданите и ги прави по-неработоспособни и податливи към болести и депресии. Представителите на държавата и нейните институции твърдо опонират, че така се прави навсякъде в Европа, но надеждяни изнамират потвърждение за своята теза с примера на 130 други държави по света, които отказват да сменят времето си.

Военният Джамбазов (Антон Радичев) инициира местен референдум за смяната на времето. Въпросът в референдума, подложен на гласуване, е формулиран така: „Да развиваме ли здравия сън в Република България чрез отмяна на лятното часово време?"

Безумният спор завладява община „Надежда", медиите раздухват конфликта и постепенно цялата държава започва да се тресе от напрежение. Масовите протести не закъсняват, учениците отказват да ходят на училище, а опозицията внася вот на недоверие срещу правителството. Столът на кмета Сандъков (Георги Спасов) сериозно се разклаща, а генерал Джуров (Краси Ранков) с удоволствие планира и осъществява строго секретните си планове за манипулация на вота. Генералът използва всички възможни методи и връзи, за да закупи гласове и да вкара несъществуващи имена в избирателните списъци.

В епизода отново участва журналистът Павел Владимиров - иначе водещ на сутрешния блок „Здравей, България" по Нова ТВ. В ролята на напорист репортер в епизода той отразява събитията от референдума, опитвайки се да създаде още по-голямо напрежение и поредната сензация.

Заради референдума положението в комплекса и в държавата става абсолютно непредсказуемо. Коя от двете враждуващи групи ще вземе превес, как ще се отрази скандалът на общественото мнение и кой ще бъде реалният победител след този референдум, това най-изненадващо зависи само и единствено от... любовта!

Ще се убедим сами в следващия епизод на „Етажна собственост 4. Нова Надежда" на 28-ми март от 21ч. по Нова телевизия!

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене