Любовният живот на съвременните роботи

Само ден след като Иво Желев и Силвия Станоева спечелиха награда Икар 2013 за дебют (за „Клер, Мадам, Соланж", реж. Касиел Ноа Ашер), публиката ще може да ги гледа в най-новото им представление - „Любовният живот на съвременните роботи".

Три дни ще се играе спектакълът с режисьор Веселин Димов , който включва откъси от 3 пиеси за съвременните проявления на любовта и отношенията между хората.

Първата част на спектакъла е по откъс от пиесата „69" на швейцарския драматург Игор Бауерзима, базирана върху скандалния случай с "Ротенбургския канибал". В нея световният правен, морален и психиатричен прецедент е база за разсъждения за това как се променя любовта и как консуматорството превръща празнотата в живота в буквален „глад" за Другия.

„Отблизо" от Патрик Марбър е втората пиеса за любовта във века на стриптийза, порното и крайния материализъм. В нея отчаяно влюбеният в стриптизьорката клиент получава услугата, за която плаща, но не и удовлетворението от истинската интимност.

Третата, финална част на спектакъла е „В самотата на памуковите полета" от Бернар Мари Колтес - диалогично размишление за сблъсъка между нуждата и страха от Другия, въплътени в диалог между Дилър и Клиент „от другата страна на времето", в компанията на призраците на страха, сексуалността, потиснатата вина, агресията и желанието за удовлетворение.

„Любовният живот на съвременните роботи" е във Vivacom Art Hall на 28, 29 и 30 март от 19.00 часа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене