Спонтанна еволюция спасява света

Светлото бъдеще ще се осъществи чрез „Спонтанна еволюция".

Икономическа катастрофа, екологична криза, безкрайни войни - наистина ли светът е на ръба на оцеляването? Наистина ли човечеството е изправено пред неизбежната участ да се върне в каменната епоха? Авторите на радикално променящата възгледите ни книга „Спонтанна еволюция" са на друго мнение.

Всички сме чували за хора, които като по чудо оздравяват от тежка болест, но дали това може да се случи и с нашата Земя?

Според биолога Брус Липтън, проправящ нови пътища в науката и автор на особено любопитната книга „Биология на убежденията", това е не просто възможно - то наистина се случва. Навред около нас има доказателства, че предстои невероятна крачка в развитието на човешкия род.

В „Спонтанна еволюция" световноизвестният експерт в областта на нововъзникващата и сензационна наука епигенетика обединява усилията си с политическия философ Стив Баерман, за да предложи нов, изпълнен с надежда разказ за еволюционната съдба на човечеството.

Според конвенционалната теория на Чарлз Дарвин еволюцията е много бавен и постепенен процес, отнемащ милиони години, докато се проявят еволюционните трансформации при видовете. Новите научни открития показват, че в действителност еволюцията се състои от дълги периоди на застой, прекъсвани от внезапни, драстични промени. Тези катаклизми са емблематичните моменти в хода на еволюцията и водят до появата на чисто нови форми на живот.

„Спонтанна еволюция" разкрива как променяйки идеите си за биологията и човешката история, ще можем по-добре да намираме пътя си в тези размирни времена, приканвайки читателите да видят с нови очи удивителни неща, като например:

• Неоспорваните основополагащи идеи в биологията, като случайната еволюция, оцеляването на най-приспособимите и ролята на ДНК.
• Проектът за нашето устойчиво, жизнеутвърждаващо бъдеще, който е буквално във вас - кодиран във всяка от трилионите клетки, съставящи човешкото тяло.
• Как нашите убеждения за природата и човека формират нашата политика, култура и живота на отделните хора.
• Как всеки от нас може да се превърне в „стволови клетки" на планетата, допринасяйки за здравето и развитието на света и на всеки човек.

Като се освободим от старите убеждения, които поддържат статуквото, а и като градим живота си и света на основата на този окуражителен нов разказ, можем да сложим началото на спонтанната еволюция на човешкия род. Написана с мъдрост и остроумие, удивителната „Спонтанна еволюция" е проницателен и в крайна сметка пълен с надежда поглед към съдбата на човешкия род и активната роля, която може да играе всеки от нас в зараждането на новата еволюция.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене