Руши и Милянкова признати от щатските критици

Емил Христов - един от най-изявените ни оператори, прави завиден дебют като кинорежисьор.

Христов, който е лидерът зад "Цветът на Хамелеона", е един от десетте европейски режисьори, които са задължителни за гледане. Това признание му се дава от кинокритиците ва Холивуд, които всяка година правят престижна селекция, която е под патронажа на вездесъщото киносписание "Варайъти" .

Десетте филма, избрани от критиците на списанието, ще бъдат представени на фестивала в Карлови вари. На режисьорите, които задължително присъстват, ще бъде отделено специално внимание от фестивала и медиите.

В лентата участват Руши Видинлиев, Ирена Милянкова, Руси Чанев, Самуел Финци, Светлана Янчева, Деян Донков, Христо Гърбов и др.
Историята се върти около дезактивиран информатор на ДС, който решава да продължи дейността си, създавайки свой паралелен отдел на Държавна сигурност, със собствени кадри и архив.

Представяйки се за служител на ДС, той вербува кръг от млади инакомислещи интелектуалци да донасят един за друг. След промените "осребрява" архива си от донесения, като ужилва МВР. Филмът предлага парадоксално различен поглед към тоталитарния режим, представян обичайно като общество на преследвани и преследвачи. Това е една история без невинни. Тъмната страна на тайните служби е разкрита не толкова чрез мъчения и зверства, а индиректно, чрез извратеното удоволствие от шпиониране и манипулиране на хора.

Програмата "Десет европейски режисьори" съществува от 2001 година. За първи път в престижната класация е включен и български режисьор.

Емил Христов
Емил Христов
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене