Ще подаряват вкаменелост от Мароко на Пролетното изложение на минерали и скъпоценни камъни

От 11 до 14 април в Националния Музей "Земята и хората" ще се проведе традиционното Пролетно изложение на минерали и скъпоценни камъни. Истински амонит – вкаменелост от Мароко с внушителни размери и възраст над 100 милиона години, е сред подаръците за децата

Участие са заявили около 50 изложителя: фирми и колекционери на минерали и скъпоценни камъни. Ще има разнообразни авторски изделия с минерали: бижута, картини, сувенири.

Преди година и половина се създаде "Геоложки кът за деца" - съвместен проект на музея, Департамент Археология в Нов български университет и Фондация „Америка за България". По време на изложението заедно с разнообразните модули за запознаване с царството на минералите и тайните на планетата ни, в Геоложкия кът ще се организира конкурс за разпознаване на минерали.

Наградите ще са минерални образци от музея и специално предоставени изненади от образователния телевизионен канал Da Vinci Learning. Той ще зарадва с подаръци най-активните и находчиви деца - с изявени познания и интереси към природните науки. Сред подаръците малчуганите ще открият плакати, „умни" химикалки и разделители за книги с планетите от Слънчевата система и с периодичната система на елементите - за по-големите деца.

Децата ще получат и DVD-та с някои от най-интересните програми на телевизионния канал, който предлага на зрителите си възможност да изследват изумителната вселена от научни познания. Най-голямата награда - за изключителни познания и интерес към природните науки, е амонит - вкаменелост от Мароко с внушителни размери и възраст над 100 милиона години.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)

Напишете дума/думи за търсене