Човешкото тяло - разкрито и реално

Още от незапомнени времена, едни от най-големите умове на Света са изучавали и описвали човешкото тяло. Мислители като Аристотел и Платон и Хипократ са посветили талантите си на човешкото тяло. Към тях, разбира се, трябва да добавим и едни от най-великите артисти на всички времена като Леонардо Да Винчи, Микеланджело и Рембранд. Всички те са допринесли с творчеството си за изучаването на човека, комбинирайки изкуство и наука.

Но защо всички са изучавали и са се интересували толкова много от човешкото тяло? Отговорът не е толкова труден, защото тялото ни е единственото нещо, с което сме неразделни през абсолютно целия ни живот. Изучаването му ни дава най-практическата и полезна информация, която можем да искаме.

Но най-странното е, че всеки човек знае колко е важно да разбира тялото си, но голяма част от нас, не се замислят и вредят на най-важния си спътник в живота.

Нездравословно хранене, липса на движение, прекаляването с алкохол или други вредни напитки и храни все повече застрашават здравето ни. Повечето от тези навици за нас за ежедневие, но са истинско изпитание за тялото ни и доста често са породени от незнание от наша страна. За съжаление, огромна част от болестите са причинени от точно това неразбиране и незнание как да се грижим за тялото си.

Най-доброто лекарство против всички болести е редовната грижа за нашия най-верен другар и спътник в живота, а именно - нашето тяло.

За да разбираме нашето тяло, трябва просто да го изучаваме постоянно. За тази цел вече не е необходимо и да имаме медицинско образование, защото изложбата Bodies Revealed е създадена с една единствена цел - да ни помогне да научим повече за тялото ни.

За да бъде възможно най-реалистично, част от експонатите в изложбата са реални и показват без никаква визуална намеса истинската същност на частите на тялото. Моделите са изложени така, че да могат да бъдат разгледани от всички страни много детайлно, защото най-добре се учим, когато гледаме. Всички експонати са дарени от хора, които са предпочели да ги предоставят за научни и образователни цели. Експонатите са запазени със специална техника - съхранение чрез полимер.

Изложбата Bodies Revealed разкрива един друг поглед върху нашето тяло. Посетителите могат да се запознаят с мускулната, скелетната, храносмилателната, репродуктивната, дихателната, отделителната и кръвоносната системи, както и с кожата, жлезите, ноктите и косата на Човека.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене