Пълнозърнести мъфини със семена

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси [email protected]

и [email protected].

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Всичко, което е приготвено с пълнозърнесто брашно, е добър вариант за здравословно хапване. А когато заменим сиренето с извара, тогава идеята за тяхното приготвяне е за предпочитане”, ни пише Маргарита Димитрова. 

ПРОДУКТИ

За 12 броя:

3 яйца

1 ч.ч. нискомаслено кисело мляко

200 г нискомаслена извара

50 мл зехтин

1 бакпулвер

щипка хималайска сол

1 и 1/ 2 ч.ч. пълнозърнесто брашно (ръжено-пшенично)

За поръсване:

микс от семена - сусам, ленено семе, слънчогледови и тиквени семки

олио за намазване на формата 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 

Разбиваме с помощта на миксер яйцата със солта. Намаляваме мощността на уреда на ниска степен и добавяме млякото и зехтина. Лъжица по лъжица изсипваме брашното, което предварително сме смесили с бакпулвера.

Слагаме изварата и с лъжица разбъркваме всичко леко и внимателно. Вземаме форма за мъфини. Намазваме с олио всяко гнездо и в него слагаме от сместа. Внимаваме тя да заеме 2/3 от вместимостта, за да не излезе печивото от формичките по време на печенето.

Поръсваме със семената. Печем мъфините в предварително загрята на 180 градуса фурна в продължение на 20-25 минути. Изваждаме ги внимателно и ги нареждаме на скара, за да могат да се охладят.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Легендарният Джани Моранди навършва 80 години
Как да се предпазим от интриганти
8-дневната диета на Петър Димков, която топи килограми
Бременната Меган Фокс се раздели с Machine Gun Kelly
Легендарният треньор на Кобрата – от глада в ГДР до залата на славата

Напишете дума/думи за търсене