Бързи канелени кифлички (без втасване)

Необходими продукти:

200 мл мляко

1 пакетче суха мая за 500 г брашно

5-6 с.л. захар

1/2 ч.л. сол

1 яйцe

1 ванилия

100 мл олио

500 г брашно

канела и пудра захар за поръсване

1 жълтък за намазване

Начин на приготвяне:

1. Разтворете маята в прясното мляко, не е необходимо да е топло. Добавете захарта, солта, ванилията. Разбийте яйцето и го добавете с млечната смес към 2/3 от пресятото в купа брашно. Сложете мазнината и замесете тестото. Постепенно добавяйте остатъка от брашното и спрете, ако тестото започне да става твърдо.

2. Набрашнете плота. Подгответе широка и плитка тава и я застелете с хартия за печене. Разделете тестото на две топки и разточете всяка на кора с дебелина около половин сантиметър. Разрежете я на парчета като пица. Поръсете я отгоре с канела и пудра захар по желание. Навийте всяко от разрязаните парчета на руло, като започнете от широката му част и навивате към центъра на кората.

3. Подредете кифличките в тавата, намажете ги с разбит жълтък и ги сложете да се пекат в предварително загрята на 200°С фурна около 20 мин.

Увеличете или намалете количеството захар в рецептата според предпочитанията си. Може да добавите по време на навиването на кифличките начупени ядки, стафиди, парченца локум.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Испания ще се оттегли от "Евровизия", ако Израел участва през 2026 г.
Тенис шампионът Иван май си хвана немско гадже
Различни планове за бъдещето развалили годежа на Нина Добрев и Шон Уайт
Деси Стоянова се завръща в bTV
Клаудия Шифър на 55 г. - играе табла по бански в Гърция, купи си футболен отбор

Напишете дума/думи за търсене