Лютата мексиканска супа на Гордън Рамзи

Необходими продукти:

зехтин

1 глава червен лук

2 ч.л. запечени семена кимион

1 ч.л. сушен риган

2 скилидки чесън

1 суха люта чушка

1 с.л. концентрирано доматено пюре

1 консерва нарязани домати

1 консерва червен боб

1 ч.л. захар

750 мл зеленчуков бульон

100 г кашкавал

1 узряло авокадо

0.5 връзка кориандър

сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете лука на ситно. Запечете предварително семената кимион в сух тиган, до златисто. Обелете чесъна и го смачкайте с преса.

2. Загрейте добре тенджера и сипете в нея нарязания лук, запечените семена кимион, смачкания чесън, сушения риган и нарязаната на ситно сушена люта чушка чипотле. Добавете захарта и разбъркайте докато тя се карамелизира.

3. Добавете доматеното пюре и го запържете за минута. След това изсипете 2 консерви по 400 г нарязани домати и червен боб. Залейте с бульона и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте и оставете супата да ври 10-15 минути.

4. Сервирайте супата топла, поръсена с кубчета авокадо, начупен на парченца кашкавал /твърдо сирене Ланкашър/ и нарязани листа кориандър.

Рецептата е на Гордън Рамзи и е предоставена от 24Kitchen.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Как да разнообразим с тези пози секса по празниците
Александра Свиленова от филма за Гунди със “Стипендията на Ламбо”
Легендарният Джани Моранди навършва 80 години
Как да се предпазим от интриганти
8-дневната диета на Петър Димков, която топи килограми

Напишете дума/думи за търсене