Домашен пастет от телешки дроб

необходими продукти:

1 кг телешки дроб

750 мл прясно мляко

150 мл течна сметана

125 г масло

2 глави лук на ситно

150 мл уиски

1 ч.л. бахар

1 дафинов лист

сол и черен пипер

начин на приготвяне:

1. Нарежете телешкото на филии и го потопете в млякото. Оставете го няколко часа, след което го запечете на тиган от всички страни.

2. Запържете лука в половината масло, добавете му дафиновия лист и фламбирайте с уискито. Когато течността се изпари, махнете от котлона и добавете останалото масло. Извадете дафиновия лист и оставете да се охлади.

3. Блендирайте месото, добавете му маслената смес и сметаната, бахар, сол и пипер на вкус и разбъркайте хубаво, а най-добре минете пастета още веднъж през блендер или чопър.

4. Разпределете пастета или в малка форма за кекс, най-добре силиконова, или в буркани, и съхранявайте в хладилник.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Часовник на режисьора Франсис Форд Копола бе продаден за рекордните 10,8 млн. долара
Симеон II връчи на Лили Иванова специалния орден "Дамски кръст" (Снимки)
Декемврийски ритуал, който привлича късмет за цялата година
Малки неща, които крадат енергията ни
Спасиха бебе, родено 410 грама

Напишете дума/думи за търсене