Карамазов ще става татко

Нощният инцидент във фабриката, довел до залавянето на Христо от пазачите, ще постави началото на нов конфликт с разрушителни последствия между братята Вълчеви.

Илия не е забравил мечтата си „да има нещо свое", а действията на Христо са мотивирани от стремителното му издигане в социалистическата организация. Двамата са по следите на нещо наистина голямо, което ще им позволи да удовлетворят амбициите си, но за сметка на родния си брат Панто.

Панто се наслаждава на своя успех и положение във видинското общество, а към това се прибавя и радостната новина, че с Евдокия очакват първото си дете. Тази новина обаче пронизва сърцето на Божура, чиято изгаряща ревност ще я подтикне към опасни намеци и провокации.

Христо все още изживява своето разочарование след завръщането си след три години в македонското освободително движение, но една нова емоция е на път да го завладее. Неочаквани обстоятелства ще го тласнат още по-близо към Яна. Тъкмо когато всички се изправят срещу нея, Йордан ще застане в нейна защита. Мечтата на слугинята да бъде негова жена вече не изглежда толкова невъзможна.

Действието в Епизод 10 на българската сага се развива на фона на драматични събития от българската история. Никога преди и след този исторически момент българите няма да са толкова близо до шанса да осъществят своя национален идеал - обединението на всички българи в една държава. Обявяването на Първата балканска война през 1912 година е кулминацията на всеобщия патриотизъм и вяра в националното обедиение. В семейство Вълчеви обявяването на войната ще отекне по особен начин. Отново историческите събития от епохата ще начертаят нови и неочаквани пътища пред героите на българската сага.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа

Напишете дума/думи за търсене