Разкриха тайната на щастието

Харвардски учени публикуваха резултатите от едно от най-дългите изследвания в историята. Специалистите са изгубили 75 години, за да разберат какво ни прави щастливи.

Изследването е започнало през 1938 година. Тогава експертите започват да изучават живота на 268 випускника на Харвард. Интересували ги психологическите, антропологическите и физическите особености на всеки от участниците в експеримента, сред които коефициента на интелигентност, типът характер, отношенията в семейството, пристрастията, вредните навици и дори размера на половите органи.

Сред най-влияещите върху щастието фактори се оказал алкохолът - но с негативен знак. Употребата на алкохолни напитки се явява главната причина за разводи. Заедно с пушенето, алкохолизмът е най-важният фактор за редица болести и преждевременна смърт.

Коефициентът на интелигентност също е немаловажен фактор за щастието. Колкото по-висок е той, толкова хората са по-способни да се обезпечат финансово, което е особено важно за мъжете.

Още един фактор, свързан със здравето, щастието и дори благосъстоянието, са топлите отношения с околните и семейството. Така например, тези, които поддържат добри отношения с майка си, печелят повече пари и по-рядко страдат от слабоумие. А топлите отношения с бащата снижават нивото на безпокойството и повишават удовлетвореността от живота.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене