Ансамбъл Пирин с грандиозен нов спектакъл

„Аз съм Пирин, мила ми земьо" ще се проведе на 14 май в Зала 1 на НДК под патронажа на президента на Република България.

На 14 май в Зала 1 на НДК ще бъде представен новият спектакъл на Ансамбъл Пирин „Аз съм Пирин, мила ми земьо" под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев.
Събитието е организирано по повод 80-годишнината от рождението на професор Кирил Стефанов (1933 - 2005) - главен художествен ръководител и диригент на „Пирин" в продължение на почти половин век. Под негово ръководство съставът реализира над 6000 концерта в 55 страни, пред публика, надвишаваща 6,5 милиона зрители и слушатели.

Тази пролет столичната публика ще има възможността отново да се докосне до неповторимото и пъстро творчество на най-известния български ансамбъл по света!

„Аз съм Пирин, мила ми земьо" (2013) ще покаже пътя на безсмъртното творчество на композитора в настоящето и бъдещето. В него, заедно със световно известния ансамбъл, ще вземат участие млади артисти от всички големи училища и школи за фолклорна музика и танци в България: певци и инструменталисти от фолклорните училища в Котел и Широка лъка, танцьори от Националното училище за танцово изкуство, Детско юношеския фолклорен ансамбъл от Благоевград, студенти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив и Югозападния Университет в Благоевград.
Всички те ще изпълняват творчеството на Кирил Стефанов - песни, инструментални пиеси, музикално-танцови постановки, сред които - хитове, като „Катерино, моме", „Алтън Маро", „Вила се й гора" и вихрени танци от постановките „Пирински полъх", „Шопски мегдан", „Танц с тъпани".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене