Deep Purple пометоха немците

Purple пуснаха Now What?! -тава, която ще изпълнят за първи път на Kavarna Rock 2013.
С появата на албума парчетата оглавиха класациите в Германия.

След осемгодишно мълчание бандата се завръща по-свежа от всякога, с класическото звучене на Purple, но и с нов привкус.

В сайта на групата се върти видео с една от новите песни - All The Time In The World . Албумът вече оглавява няколко рок класации в Германия, а нетърпеливите феновете от други държави, го поръчват онлайн. „Отново се връща Морс ерата, след Purpendicular", пишат почитателите в страницата на Purple.

Новият албум на рок легендите не напразно носи името Now What!?

Това е въпросът, провокирал създаването на албума, а също така фразата, която Deep Purple задават на себе си и на света - какво предстои, какво не са направили все още и какви нови хоризонти искат да завладеят. "След последния албум дойдоха седем години, прекарани в невероятни турнета. След това телефонът звънна...Сега какво!? (Now what?!)", разказва шеговито Иън Гилън за начина, по който са достигнали до заглавието на новото творение.

Всичко започва когато Езрин пристига в Канада през февруари 2012 и се среща с бандата. След една седмица групата притига в Нешвил. Всички се връщат към работата в студиото, а записите се оказват като в доброто старо време. Purple споделят, че през последните двайсет години групата не се е доближавала толкова много до звука на 70-те, както сега. Now What?! носи превъзходното и елегантно звучене на Perfect Stranger", и същевременно дивата свобода на Made in Japan.

Песента Above And Beyond от новия диск пък е посветена на покойния кийбордист на бандата Джон Лорд. „Творчеството на Джон се усеща в записите. Някои музикални са създадени, още докато той беше в бандата и духът му е вплетен в тях." разказва неговия дългогодишен колега и приятел Пейс. Парчетата за Now What?! са написани на различни места в Европа, предимно в Португалия, а смесването е извършено в Нешвил.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене