Със сълзи шеф Севда си спомни от 28-ия етаж на “Милениум” за царевичния грис с праз на своята баба

Михаела Козанова, бизнес мениджър на групата хотели НИКМИ АД, и Севда Димитрова (вдясно) представят The Gallery Fine Dining Restaurant.

Появи се ресторант, чиято цел е да е първият у нас със звезда Michelin

Севда Димитрова, един от ярките победители в “Мастършеф”, смени рязко мястото за своите кулинарни изкушения.

Първата вегетарианка, спечелила в световната история на предаването, но и впечатляващ майстор на ястия с меса, стигна до... 28-ия етаж на столичния хотел “Милениум”.

Михаела Козанова, Business Manager на групата хотели НИКМИ АД, се доверява на шеф-готвача за новата кулинарна точка на върха на София - The Gallery Fine Dining Restaurant.

Първата цел на The Gallery Fine Dining Restaurant е да бъде първият в България, сдобил се с престижна звезда Michelin.
Първата цел на The Gallery Fine Dining Restaurant е да бъде първият в България, сдобил се с престижна звезда Michelin.

Младата дама, която е родена в Нова Загора, учи в Бургас, работи в Испания, а след победата в “Мастършеф” - и в София, предлага сезонна кухня и търси български производители. Първата цел на The Gallery Fine Dining Restaurant е да бъде първият в България, сдобил се с престижна звезда Michelin.

Екипът следва философията на zero-waste създаването на храна, стремейки се към минимален отпадък и максимално оползотворяване на ресурсите. Всяка съставка се използва с мисъл за околната среда, органичните отпадъци се компостират.

Необичайни, но запомнящи се имена имат ястията в The Gallery като... “Видимо тиха”, което всъщност е предястие от хайвер от сьомгова пъстърва, “Остър ум, груб език” - телешки език с цвекло, ябълка и чорбаджийски чушки, “Наследство” (спомен от баба) или тарама от царевичен грис, пуканки и праз... И така до... “Трудна математика” с бейлис, шамфъстък и билки.

Ястието “Наследство” (спомен от баба)
Ястието “Наследство” (спомен от баба)

Всяко ястие носи духа на сезона, балансиран с традиционни вкусове, постигнати с техники като лиофилизация, зреене на меса и риби и ферментация. Трансформирането на познати rustic вкусове и финото им пренасяне от всекидневието в haute cuisine ще създадат непозната до момента кулинарна авантюра от перфектен баланс на вкусове, аромати и цветове.

Красивото ястие е наречено “Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада” (по популярната детска книжка).
Красивото ястие е наречено “Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада” (по популярната детска книжка).

За първи път у нас ще се предлага вечеря “Черна кутия” като ексклузивно кулинарно пътешествие с тристепенно меню - мистериозна изненада. Към всичко това в уютния почти 60-местен ресторант има и 500 вида уникални вина от цял свят.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Испания ще се оттегли от "Евровизия", ако Израел участва през 2026 г.
Тенис шампионът Иван май си хвана немско гадже
Различни планове за бъдещето развалили годежа на Нина Добрев и Шон Уайт
Деси Стоянова се завръща в bTV
Клаудия Шифър на 55 г. - играе табла по бански в Гърция, купи си футболен отбор

Напишете дума/думи за търсене