Димитър Шумналиев с нова книга

Какво е общото между богомилите и катарите?
Кои са катарите и кои са богомилите? Имат ли нещо общо помежду си? Коя доктрина и защо завладява Европа през XIII в.? Как ще реагира Ватикана? Ще понесе ли разрастващата се нова религия или ще извади меча?

Отговорите на всички тези въпроси ще намерите в новото преработено и допълнено издание на „Храмът на осмицата" от Димитър Шумналиев.
Книгата предоставя изключително богата и интересна информация за богомилите и катарите, която е базирана на дългогодишните изследвания на автора. Той прекарва три години в Южна Франция, където изследва крепости, замъци, бойни полета, непознати на науката архиви за живота на катарите. В романа е подчертано и това, че първият патриарх на катарската църква е българинът Никита, избран през 1167 г.

На фона на всички описани факти и събития се разразява една интригуваща и завладяваща история, изпълнена с любов, интриги и приключения, която не е за изпускане.
Безспорен факт е, че книгите на Димитър Шумналиев звучат различно, оригинално и нестандартно. И тази не прави изключение. Тук обаче ще имате възможността да научите и нови и интересни подробности за ученията на катариет и богомилите.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!

Напишете дума/думи за търсене