Над 300 хиляди гледаха Мача на надеждата

300 000 души са гледали прякото излъчване на Мача на надеждата за Стилиян Петров по БНТ в събота следобед.

Обществената медия бе единствената телевизия, която получи ексклузивните права да отрази пряко благотворителната среща в подкрепа на деца, болни от левкемия.

Мачът между ветераните от последния отбор на Стилиян Петров - „Астън Вила", и легенди от националния тим на България събра над 15 000 души на Националния стадион „Васил Левски", които подкрепиха каузата.

Отборът на българските футболни звезди победи с 4:2 „Астън Вила", като два гола вкара Димитър Бербатов, а по един добавиха Мартин Петров и Петър Михтарски. Под треньорското ръководство на Димитър Пенев за нашия тим играха Мартин Петров, Здравко Здравков, Димитър Иванков, Мариан Христов, Трифон Иванов, Красимир Безински, Цанко Цветанков, Петър Хубчев, Гошо Гинчев, Златко Янков, Йордан Лечков, Наско Сираков, Красимир Балъков, Емил Костадинов, Христо Стоичков, Любо Пенев, Даниел Боримиров, Петър Михтарски, Илиан Илиев, Станимир Стоилов.

"За мен щеше да е наистина прекрасно да се прибера и да бъда част от този ден, от тази атмосфера, но се надявам, че когато пусна телевизора, очите ще ми се напълнят със сълзи от това, което ще видя", каза по телефона специално за БНТ Стилиян Петров. Той не получи разрешение от лекарския екип, който се грижи за него да пътува до София и остана в Бирмингам.

Събраните приходи от срещата ще бъдат дарени на Министерството на здравеопазването и ще отидат за подпомагане лечението на деца, болни от левкемия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене