Млечни тиквички

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси [email protected]

и [email protected].

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Нещо лекичко, почти постничко (няма месце), но пък много приятно на вкус ястие”, ни пише Виолета Василева.

ПРОДУКТИ

1 кг тиквички

5 с.л. олио

150 г кашкавал

100 г сирене

3 яйца

1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко

1 връзка пресен копър

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: 

Изчистваме тиквичките, нарязваме ги на кръгчета и ги сваряваме в подсолена вода, в която сме прибавили клончета от копър. Отцеждаме ги.

Нареждаме половината тиквички в тавичка, намазана с олио, и настъргваме върху тях кашкавала. Нареждаме отгоре останалите тиквички.

Настъргваме върху тях сиренето. Разбиваме прясното мляко (може и кисело) с яйцата и заливаме отгоре. Печем до златисто и поръсваме с пресен копър по желание.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Джокович не е изиграл последния си мач на "Уимбълдън"
Дженифър Анистън отново е обвързана
Брад Пит иска достъп до чатовете на Анджелина Джоли
Цветни комбинации, с които ще изглеждате по-изискани (видео)
Мария Бакалова гледа театралния дебют на Юлиан Костов в Лондон

Напишете дума/думи за търсене