Вода ще ни пръска по спирките

Системи за водна мъгла ще помагат на гражданите в борбата с жегите на 6 локации в столицата София, 1 юли 2013 г.

В разгара на лятото 6 спирки на градския транспорт в София ще бъдат превърнати в малък оазис насред нажежената от силното слънце столица.

На козирките на 3 от набелязаните спирки вече бе инсталирана система за водна мъгла, която да разхлажда гражданите и да направи изчакването на транспорта по-поносимо в сезонните жеги.

Проектът за „прохладните спирки" е на екипа на „Каменица" АД и ще бъде от полза на софиянци до 1 септември. „Вдъхновението дойде от група приятели, с които по стечение на обстоятелствата се оказах в 20-минутно изчакване на желания автобус, насред жарките 38-градусови софийски жеги," споделя Искра Попова, младши бранд мениджър на марка Kamenitza, „Коментарите им за преживяването бяха меко казано негативни. Споделих случката с колегите си, разговорихме се по темата и решихме, че нашата групичка със сигурност не е единствената в подобно положение. Всекидневно по жарките спирки чакат стотици хора, наши потребители и приятели, и е добра идея да им предложим някакво разхлаждащо решение. Искахме да ги накараме да се почувстват по-добре и в най-морните моменти на летните дни."

Тъй като рекордно високите температури през летния сезон са особено безпощадни към чакащите градския транспорт, иновативната разхлаждаща технология ще предлага алтернативно решение на проблема с горещините като прави чакането по-приятно и, едновременно с това, играе ролята на щит срещу топлинно прегряване.

Спирки в двете посоки на хотел Плиска са само две от локациите, на които хората ще усетят ефективното разхлаждащо действие на системата. Тези на пл. Гарибалди, Ал. Жендов, Полиграфически комбинат и Окръжна болница са сред най-оживените спирки в столицата и също ще бъдат оборудвани със системи за водна мъгла, които да разхлаждат чакащите софиянци.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене