Какво да правим мазната кожа

Тя е лъщяща, с разширени пори, мазна повърхност. Често има черни точки, жълтеникав цвят. Изглежда омазнена, защото е дебела и плътна, непрозрачна. За почистването би трябвало да вземете също мазна емулсия, за да могат да се отстранят остатъците от кожна мазнина и отпадъчните продукти от обмяната на веществата.

Подходящи са също и хидратантни масла и сапуни, ако кожата не е чувствителна. Лосионите могат да съдържат до 50% спирт. Парните бани и компресите са много подходящи за мазната кожа - тъй като тя е с широки пори, добре понася почистване и масажи.

Мазната кожа се нуждае от леко тоалетно мляко, крем, съдържащ вода или крем на базата на гел. Подходящите масла за нея са - лелено, слънчогледово масло, извлеци от билки със салвия или розмарин.

Ако говорим за маски и компреси, добър варинат са пудрообразните компреси от хума, пшеничено, оризово или царевично нишесте или минерална лечебна кал. Те свиват подпухналата кожа, обезводняват я и извличат мазнините. Колкото по-малки са зрънцата, толкова по-добра е изсмукващата сила и способността на продукта да свързва водата и мазнините.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене