Евгени Иванов – Пушката и Ники Николов определиха 56 волейболни таланти, които ще мерят сили на 14 юли

56 младежи ще мерят сили на 14 юли от 10:00 ч. в Национална спортна академия в рамките на специално организиран турнир по плажен волейбол "Живей активно". Събитието е част от голямата кампания за балансирано хранене и активен начин на живот, която тази година се провежда в рамките на 3 месеца от лятото.

Турнирът по плажен волейбол е специален подарък за най-запалените фенове на "Живей активно", които се включиха в голямото събитие на 23 юни. Те участваха във волейболните активности в Южния парк, на които съдии бяха волейболните легенди Евгени Иванов-Пушката и Ники Николов. Младежите показаха своето желание да спортуват и да се забавляват заедно със своите семейства и приятели.

На 14 юли в НСА младежите ще премерят сили във волейболната надпревара в рамките на целия ден, а техните приятели и семейства и всички посетители, дошли да подкрепят активния начин на живот, ще имат възможност да се включат в специално организираните игри за публиката и ще си тръгнат с много награди и специални изненади.

Тази година осмото поредно издание на "Живей активно" бе посветено на Международния олимпийски ден и започна с открит урок по гимнастика за деца с Йордан Йовчев на 16 юни в зала Раковски. Дългоочакваното голямо събитие се проведе на 23 юни и събра и над 30 000 столичани от всички възрасти за пешеходен поход от НДК до Южния парк. Към ходещите пеша се присъединиха участниците от велопохода, тръгнал от театър София към НДК, както и тези от тръгналия от Паметника на Съветската армия поход на почитателите на ролери, тротинетки и скейтборд.

"Живей активно" 2013 със своите 12 локации в Южен парк даде възможност на хилядите живеещи активно участници да се забавляват с уроци, състезания и турнири по лакрос, капоейра, волейбол, бейзбол, стрийтбол, баскетбол, футбол, тенис на маса, ролери, игри за балансирано готвене и спортни мероприятия за домашните любимци и техните стопани. Олимпийската ни шампионка Тереза Маринова, която е и наставник в детската програма на Международната федерация по лека атлетика, се включи също в събитието. Сред гостите бяха и легендарните български спортисти Нешка Робева, Йордан Йовчев, Тереза Маринова, Евгени Иванов-Пушката, Ники Николов, Симона Пейчева, Радка Попова, Симеон Найденов, Маргарита Амиджинова и много други.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и лично на кмета на София Йорданка Фандъкова, с подкрепата на в. "24 часа", в. "Труд"... и е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене