Лятна детска академия събира художници от 1 до 31 август

На 1 август от 13:00 часа в двора на НХА, ул. „Шипка" 1 ще се открие Лятната детска академия с хепънинг „Къщата на Музите". Под грижите и ръководството на студенти и преподаватели от Академията ще се проведат разнообразни учебни занятия, уъркшопове, презентации, посещения на галерии и музеи, както и многобройни колективни и творчески задачи.

Реализираните задания по живопис, скулптура, графика, керамика, текстил, илюстрация и др., ще са съобразени с индивидуалните особенисти на децата, следвайки методиката на обучение по изобразително изкуство в съответната възрастова група.

Лятната детска академия е дългосрочен образователен проект на Фондация „Св. Пимен Зографски" към НХА и е предназначена за деца и ученици от 6 до 15 годишна възраст. Творческите задачи и дейности ще бъдат съобразени с индивидуалните им възможности и интереси.

Всеки делничен ден през месец август, от 9:00 до 13:00 часа и от 14:00 до 18:00 часа в ателиетата и в дворното пространство на НХА младите художници ще имат възможност да рисуват, да експериментират и да се забавляват, под грижите и под ръководството на студенти - бакалаври и магистри, от различни специалности на Академията и завършили втора специалност „Теория и практика на художественото образование".

 Организираните занятия създават възможности за получаване на умения в следните творчески направления: академично; експериментално; пленер, посещения на музеи и галерии, хепънинг.
Финалът на Лятната академия се отбелязва с изложба - хепънинг в галерия „Академия" на НХА. Експозицията ще включва най-добрите постижения на участниците в „Лятна академия 2013". Ще бъдат връчени и дипломи за участие, награди и подаръци.

За първа година към проектът Лятната академия ще се включи нов модул „Заедно". Той създава възможности на деца в неравностойно положение за се включат в творческите занимания под вниманието на квалифицирани специалисти. Модул „Заедно" е финансиран от програма „Младежта в действие".

Проектът е организиран от Националната художествена академия, специалност „Теория и практика на художественото образование", Фондация „Св. Пимен Зографски" към НХА
с подкрепата на програма „Младежта в действие". 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Най-желаната от милиони италианци Белен: След 12-тата изневяра на мъжа ми спрях да броя
Нана приветства от САЩ новата водеща на "Съдебен спор" Ромина Тасевска
Джулия Робъртс: Филмът "Хубава жена" трябваше да бъде доста по-мрачен
"All I Want for Christmas Is You" на Марая Кери вече не е най-слушаният коледен хит

Напишете дума/думи за търсене