Коледа в България винаги е била празник на вкусовете и традициите, а трапезата - място, където се срещат обичани рецепти и семейни истории. Днес ви представяме пет класически български месни ястия, но с лек и модерен прочит - съхраняваме автентичния вкус, но приготвянето е опростено, подходящо за динамичния живот и с малко съвременна естетика за поднасяне.
Печена свинска плешка с мед, джинджифил и чесън
Необходими продукти:
1,5 кг свинска плешка
50 г мед
5 скилидки чесън
1 ч.л. настърган джинджифил
1 ч.л. червен пипер
2 с.л. олио
1 ч.л. сол
0,5 ч.л. черен пипер
Всички рецепти ще намерите ТУК.
Включете се в нашия Вайбър канал, за да научавате най-важното от деня.
Коментари (0)
Вашият коментар