Завъртяни предястия за коледната трапеза

Коледната трапеза е първото послание, което отправяме към гостите си. Още преди основното ястие, именно предястията създават усещането за празник, уют и внимание към детайла. „Завъртяните" коледни предястия не означават екзотични продукти или сложни техники, а добре познати вкусове, представени по нов, по-игрив и по-модерен начин. Тук ще откриете идеи, които са проверени, логични и напълно постижими, без излишна претенция, но с ясно изразен характер. Подходящи са както за традиционна българска Коледа, така и за по-съвременна, космополитна празнична маса.

Идеи за завъртяни коледни предястия, които могат да се комбинират свободно според броя на гостите и стила на вечерята:

– Мини сармички от кисело зеле с киноа, орехи и сушени червени боровинки
– Класическа салата „Снежанка", поднесена в малки чашки с копър и орехи
– Печени чушки, пълнени с рикота, чесън и лимонова кора
– Брускети с пастет от пушена пъстърва и крем сирене
– Хапки от печена тиква с мед, фета и орехи
– Топчета от краве сирене, орехи и мащерка, оваляни в сушени билки
– Целият текст и рецептите продължават ТУК.

Включете се в нашия Вайбър канал, за да научавате най-интересното от деня.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене