Сузана Ригачи ще е на сцената с Енио Мориконе у нас

На 10-ти декември 2013 г. в Арена Армеец, София, българската публика ще има възможността да се наслади на култовите композиции на Енио Мориконе, огласяни от сопраното Сузана Ригачи.

Маестрото ще бъде за първи път у нас за коледен концерт заедно с 185 български музиканти от оркестъра и хора на Класик ФМ радио. Заедно с него пристигат шестима италиански музиканти, сред които и самата Ригачи.

 Едва ли има киноман, който да не е чувал музиката на една безспорна класика - уестърна „Добрият, лошият и злият", обявена за най-разпознаваемата филмова мелодия в света. Вълнуващият глас зад тази, както и редица други композиции на легендарния италиански композитор и диригент Енио Мориконе, се казва Сузана Ригачи. Тя е всепризнат талант, изявявал се на оперни сцени от класата на Royal Albert Hall, Queen Elizabeth Hall, Teatro alla Scala, Arena di Verona.

Родената в Швеция певица започва своята кариера със спечелването на конкурса „Мария Калас", организиран от Италианското радио и телевизия. Името й се прочува и с участието й в международно състезание в „Моцартеум" в Залцбург. Тя е вокален педагог на пет езика: италиански, френски, английски, немски, шведски, и също така води международни Майсторски класове и преподава камерна музика за певци в Консерваторията на Терни (Италия).

От 2001 г. до днес тя е солов глас в концертите на Енио Мориконе. Последната й изява бе с Мориконе при завръщането му на Арена ди Верона преди седмица. Това е единадесетият пореден концерт на Маестрото на емблематичната локация след миналогодишния му юбилеен „10 години концертна дейност". Гост бе неповторимата Дулсе Понтеш, която внесе уникален акцент на изпълненията с оркестъра на RAI и симфоничния хор на Верона.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Камила и Хари се скарали жестоко, тя му казала повече да не се връща
Актьор от Бродуей идва в София  за театралния  фестивал  “Към звездите”
Стегни се, никой не те гледа - съвети за начинаещи във фитнеса
Съпругата на шефа на “Ред Бул” в депресия

Напишете дума/думи за търсене