БНТ учи децата на пътна безопасност с концерт в Зоопарка

С голям концерт в столичния зоопарк Българската национална телевизия и Столична община продължават кампанията по пътна безопасност „Спри, детето запази!". Празникът ще запознае децата по атрактивен и забавен начин с правилата за движение по пътищата, започва в 16:00 часа тази неделя в зоологическата градина и ще включва много изненади, песни и игри.

Специално за кампанията на БНТ сцената в зоопарка бе преобразена с маркировка и пътни знаци, за да могат децата от 3 до 14 години да се научат на място как да пресичат безопасно, как да карат велосипед, ролери и кънки така, че да се предпазят от инциденти на пътя. Сцената ще остане така аранжирана за постоянно.
В неделя заедно с гостите на празника ще бъдат певците Богдан Томов, Искрен Пецов, Боби Шоу, балет „Ив Денс" и любимите приятели на малчуганите Топчо, Многознайко, Всезнайко, бате Стойко Песнопойко и Пипи Дългото чорапче. Всички те, освен много песни и танци, са подготвили и игри, забавни викторини и подаръци.

Инициативата на БНТ, която стартира през 2012 г., има за цел да припомни преди старта на новата учебна година основните правила за безопасно движение по пътищата, както и какви мерки са необходими за предотвратяване на пътнотранспортните произшествия с участието на деца. Активното им движение по улиците през септември като пешеходци, велосипедисти, и участници в движението, ги прави отново най-малко защитени и потенциални жертви на пътя.

Проучванията показват, че най-голямо влияние за възпитанието на култура на пътя и изграждането на навици при децата има семейството.

На празника са поканени министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, както и лица на БНТ, които подкрепят кампанията „Спри, детето запази!". Партньор на събитието е дружество „Ученически отдих и спорт" към Министерството на образованието и науката.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене