Дора Изследователката превзе сърцата и на българските деца

От края на юни 2013 г. Колибри започна издаването на серия книжки за Дора Изследователката, най-прочутата анимационна героиня в света, любимка на децата от 3 до 9-годишна възраст.

MTV и нашумелият канал Никелодеон стоят зад сензационната детска поредица. Сериалът постига триумф най-напред в САЩ и Канада - регистрира шест номинации и една награда Еми. Адаптациите на поредицата са неизброими и Дора владее въображението на палавниците от всички континенти. В България филмчето се излъчва по телевизионния канал SUPER7.

След лятната почивка малката изследователка Дора се завръща на телевизионния екран по SUPER7 от началото на октомври, с нов епизод всеки ден.

Във филмчетата Дора кани децата да се включат в приключение, което обикновено има някаква благородна цел. Заедно с малките зрители тя преодолява разнообразни препятствия и винаги постига онова, към което се стреми. В края на епизода Дора и приятелчетата й празнуват, изпълнявайки ритуален танц на радостта - нейна запазена марка.

Всички книжки са отлично илюстрирани, текстът е добре балансиран, лек и закачлив. Историите провокират малките читатели да решават съобразени с възрастта им логически и математически задачи, възпитават вкус към изкуството, улесняват процеса на учене на чужд език, поощряват редовната физическа активност. Случките са забавни и ангажират активно вниманието на дечицата, учат ги на нови неща по ненатрапчив начин, а и най-щурите ситуации се развиват така, че да внушат ценности, които нямат давност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене