Роднините на Джако искат 290 млн. долара

Семейството на американския певец Майкъл Джексън иска от компанията-организатор на неговото последно турне компенсации в размер на 290 милиона долара, съобщава изданието „Лос Анжелис Таймс", като се позова на  адвокат на семейството.

Майката на певеца Катрин Джексън подаде иск във Висшия съд на Лос Анжелис през септември 2010 година, в който обвинява компанията AEG Live в „неблагоразумен подход" при избора на Конрад Мъри в качеството на личен лекар на Джексън, както и в оказване на твърде голям натиск върху певеца по време на репетициите, което е навредило на неговото физическо и психическо здраве. Първоначално медиите съобщиха за компенсации в размер на 40 милиарда долара.

Адвокатът посочи, че компанията AEG Live трябва да изплати по 85 милиона долара на всяко от трите деца на Джексън и 35 милиона на неговата майка. „Не ни трябва съчувствие, нужна ни е справедливост - пълна и абсолютна", заяви адвокатът.
Представители на AEG Live продължават да настояват, че още преди подписването на договора за турнето Майкъл Джексън е злоупотребявал със силно действащи препарати. Адвокатите на компанията възнамеряват да докажат в съда, че Мъри не е служител на компанията, а е бил нает от самия Джексън четири години преди смъртта си.

Майкъл Джексън почина на 25 юни 2009 година на 50-годишна възраст от предозиране с болкоуспокояващи. През ноември 2011 година американски съд осъди Мъри на четири години затвор за непредумишлено убийство. Според следствието, рой е дал на музиканта завишена доза пропофол, който е взаимодействал с други лекарства, включително успокоителни, което е станало причина за смъртта на певеца.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 признака, че си във въображаема връзка, а не в истинска
Папараци уловиха Кейти Холмс да се разхожда из улиците на Ню Йорк с посинено око
14 неща, които жената иска от секса
Вижте как Деси Стоянова се сбогува с Би Ти Ви (Снимки)
Актьорът Кевин Спейси посреща 65-годишнината си без дом

Напишете дума/думи за търсене