The 20/20 Experience и Джъстин Тимбърлейк продължават световната си доминация с втората част

Джъстин Тимбърлейк отново е на върха с излизането на The 20/20 Experience - 2 of 2, втората част към суперуспешния и най-продаван албум на годината The 20/20 Experience (RCA Records), след като проектът оглави чарта на iTunes. Пилотният сингъл от новия албум Take Back The Night е емоционалната връзка между първата и втората част на проекта. Take Back The Night е написана и продуцирана от Джъстин Тимбърлейк и Тимбаленд.

Днес е и премиерата на колекционерското издание The 20/20 Experience - The Complete Experience, което включва първата и втората част на албума.

Втората част на проекта съдържа 11 нови песни, както и една специална изненада за феновете от Джъстин. „Всички песни бяха създадени преди близо година. След първоначалните записи се спрях на 20 песни, но като започнахме да миксираме - не можах да устоя на изкушението... Затова има нещо допълнително във втората част. Нямам търпение да чуете The 20/20 Experience в пълната му цялост". Делукс версията на албума съдържа 2 допълнителни песни - Blindness и Electric Lady.

През изминалото лято Джъстин и JAY Z изнесоха съвместното турне Legends of the Summer Stadium Tour в някои от най-големите градове на Америка. Певецът взе участие на фестивала iTunes Music, последвано от изпълнение на сцената на наградите BET 2013. На 31 октомври, Джъстин ще се върне на сцената със старта на първото си самостоятелно турне от 6 години The 20/20 Experience World Tour.

Първата част на The 20/20 Experience постигна феноменален успех в целия свят. В САЩ албумът е с двойно платинен статус по продажби и оглави всички възможни чартове. Албумът се превърна в най-продавания албум на годината с повече от 2 милиона копия и седем #1 позиции в чартовете (Топ 200, Класацията за продажба на дигитална музика, R&B албуми, Топ Съвременни албуми, Класацията за продажба на албуми на винил, на физически носител и чрез онлайн магазини).

Албумът се превърна в най-успешния дебют на артист-изпълнител от 5 години насам, както и в най-успешнит дигитален дебют в САЩ изобщо. The 20/20 Experience се задържа на първото място в Топ 200 в рамките на 3 седмици и в R&B чарта в продължение на 10 седмици. В първата седмица от премиерата, всички 10 песни от албума влязоха в дигиталните сингъл чартове с продажби от над 5.2 милиона трака до момента. Албумът е платинен в още 3 страни и златен в други девет.

Джъстин беше и големият победител на последните видеомузикални награди на MTV. Той си тръгна с цели три статуетки - за "Видео на годината" и "Най-добър монтаж" (Mirrors), както и Специалната награда Michael Jackson Video Vanguard Award. Лентата към песента му с Jay-Z - Suit & Tie (реж. Дейвид Финчър) спечели в категорията "Най-добра режисура". И двата видеоклипа са сингли от The 20/20 Experience.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Вашият най-досаден навик, когато сте във връзка, базиран на зодията ви - втора част
Шакира: Не съм готова за сериозна връзка
Валери Григоров и Мария Бакалова са разделени?
Новият тренд "бавна красота" - купувайте по-малко и по-качествени продукти
Защо трябва да изключваме смартфона си вечер

Напишете дума/думи за търсене