На 10 октомври ще има изложба с ръчно сътворени изкушения

В десетата изложба от цикъла „Събудете стените си" този път ще можете да се насладите на шалове и облекла от рисувана коприна, ръчно изтъкани предмети, аксесоари и най-разнообразни произведения.

За някои от творците това е първата изложба в живота им и с вълнение споделят: „Преди да се озова в София съм живяла по ветровитите части на страната, където студът те прави бъбрив. По образование съм психолог, по дух - пътешественик, а по професия - лектор. Винаги съм възприемала себе си като нелегален имигрант в страната на изкуството. Коприната е материалът, в който се влюбих заради духа на тази материя и затова, че тя участва наравно с мен в процеса на създаване и никога не спира да ме изненадва", казва Анна Вълева.

Лорета Велкова пък разказва: „От малка съм израснала около стана на майка ми и съм усетила аромата на памук и вълна, който съм запазила до ден днешен. Доста по-късно започнах първите опити да усвоявам техниката на гладката тъкан и да я пречупвам през моя мироглед. Започнах сама да се усъвършенствам и да доразвивам традиционните методи на тъкане, което ми даде възможност да създам свои собствен стил в който се преплитам традиционното и модерното изкуство, така, че творбите ми да намерят място във всеки съвременен дом и да създават хармония и красота."

Другите талантливи творци са: Силвия Павлова, Елена Белова, Ива Димитрова, Весела Василева, Антоанета Младенова, Дочка Радева, Дилян Дочев - Дил и Неви Петкова, Ралица Бурова. Всички те имат редица награди от български и чужди арт форуми.
Стените на необичайното арт пространство Towers Gallery пък „ще събудят" творбите на Констанца Колева, Сашо Младенов, Свилен Генов, Емил Николов, Кирил Божков, както и скулпторът Никола Колев.

Изложбата „Събудете стените си" ще бъде подредена на 10 октомври 2013 г. в Towers Gallery в Софарама Бизнес Център, а официалното откриване е предвидено за 16.10.2013 г. Очаквайте подробности за самото събитие, което ще организират талантливите Wonderland Events.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Пиенето на алкохол ни прави по-тъжни, а не по-щастливи
Фаталната любов на Иван Асен II, която ни обрича на пет века робство
Разговорна хипноза - ефективна манипулация в ежедневието
За разделите и любовта след голямото шоу - Владимир Зомбори и Весела Бабинова
Везни - знакът на балансираната душа

Напишете дума/думи за търсене