Форбс обяви най-богатите звезди

Снимки: Хай Клуб

И тази година списание „Форбс" не пропусна да направи класация на най- скъпоплатените певци, актьори, водещи и други. Списанието представя доходите на знаменитостите за периода юни 2012- юни 2013. Голямата изненада тази година се оказа Аштън Къчър, който е единственото ново попълнение.

Превъплъщението на Аштън Къчър като Стив Джобс не му донесе особена печалба. Това лято състоянието му се е увеличило „само" с 16 млн. долара. За сметка на това от сериала „Двама мъже и половина" той е спечелил доста повече. Според „Форбс", 32-годишният актьор е спечелил около 24 млн. долара в периода от юни 2012 до юни 2013 година. Той оглавява класацията на списанието за най-скъпоплатен актьор.

Ако Робърт Дауни-младши продължи да прави филми по комиксите на „Марвъл", скоро състоянието му ще стане толкова голямо, колкото и на най-популярния му екранен образ - Железния човек. 48-годишният актьор успя да съживи позападналата си кариера и да се превърне в най-печелившият холивудски актьор за тази година с печалба от 75 млн. долара.

Бионсе и Джей Зи са пример за „мощна двойка" и то не само защото им се плаща най-добре в Холивуд. Според „Форбс", двете суперзвезди заедно 95 млн. долара през изминалата година.  

Нищо чудно, че актрисата София Вергара винаги се усмихва. Тя има около 30 млн. Причини да го прави, тъй като такава е печалбата й в долари от хитовия сериал „Модерно семейство". С тези 30 млн. тя е най-скъпоплатената телевизионна актриса според „Форбс" и то за втора година.

Когато обаче става въпрос за банковата сметка, която бие по размер тези на всички останали звезди, безспорният „победител" е Мадона. За изминалата година Материалното момиче си е изкарало цели 125 млн. долара. Тя е най-скъпоплатената знаменитост за годината.

Едва ли е изненада, че Лейди Гага оглавява класацията за най-печеливша звезда по 30-годишна възраст. За изминалата година 27-годишната певица е спечелила 80 млн. долара. Нищо чудно, че можа да си позволи инвалидна количка от 24-каратово злато за нейното лечение след операция.

Е. Л. Джеймс спокойно може да кръсти следващата си книга „50 нюанса зелено". Поредицата й „Здрач" се оказа най-продаваната трилогия. Новият й хит - „50 нюанса сиво" са й донесли 95 млн. долара за изминалата година, което я прави печелившият писател за 2013.

Когато става въпрос за финансовия крал на Холивуд, легендарният Стивън Спилбърг безспорно е носител на короната. 66-годишният създател на филми е на върха на класацията на „Форбс" за най-високо платен мъж знаменитост. За изминалата година той е увеличил сметката си със 100 млн. долара.

Съдията в американския „Х фактор" Саймън Коуел е сред най-печелившите телевизионни лица. Тази година той си е изработил състояние от 95 млн. долара. Друг съдия от риалити - радио водещият Хауърд Стърн, който натиска червеното копче в „Америка търси талант", дели първото място с Коуел. Двамата са най-печелившите телевизионни знаменитости за годината, според „Форбс".

Вярно е, че приходите на на Опра Уинфри се посвиха, след като тя избра да продължи трансформацията си от водеща на собствено токшоу към това сама да си бъде изпълнителен директор. Но влиянието на медийния магнат не бива да се подценява. 59-годишната Опра, чиято печалба за изминалата година е 77 млн. долара, е определена от „Форбс" за най-влиятелната знаменитост за годината.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!

Напишете дума/думи за търсене