Кажи ми как се вари ракия

Г-жа Бурчак Десомбре

По време на първия Балкански фестивал на ракията (24-26 октомври) специалисти ще проведат курсове за историята, технологията и производството на дестилати от региона.

По време на класовете инж. Николай Бакалов ще разкрие тайни от традициите на производството на родната ракия. Г-жа Бурчак Десомбре от Турция пък ще представи за първи път у нас детайли за турските напитки. За производството на традиционната турска анасонова ракия и другите характерни дестилати специалистът сомелиер ще представи клас между 15 и 16 часа на 25 октомври в НДК.
Билетите за майсторските класове вече се продават онлайн.

В рамките на фестивала, посетителите ще имат възможност да дегустират над 150 вида дестилати. Сред тях са представители от родните ни производители, както и традиционни, високоалкохолни питиета от Турция, Гърция, Македония и Сърбия.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
"Глобал Филмс": Зуека ще води финала на „Като две капки вода" с Рачков и Геро
Риана чака бебе №3
Румънци възпяха баба Ванга в хип-хоп песен
Братът на шефа на мафията от "Семейство Сопрано" на конклава

Напишете дума/думи за търсене