Четвърта латинонаграда "Грами" за Марк Антъни, Мигел Босе – личност на годината

Пуерториканските изпълнители с американско гражданство Марк Антъни и Драко Роса и колумбийският певец Карлос Вивес спечелиха топ наградите на официалната церемония по връчване на "Грами" за латиномузика, предаде Ройтерс.

Марк Антъни - най-популярният салса изпълнител, грабна приза за запис на годината за "Vivir Mi Vida". Това е четвърто отличие „Грами" за Антъни.

"Тази награда е специална за мен, защото съм в много специален житейски етап. Заглавието на песента - "Да живея живота си", казва всичко", каза 45-годишният изпълнител при получаването на високото отличие.

Поп певецът и композитор Драко Роса спечели топ отличието за албум на годината за "Vida". Роса записа албума, в колаборация с Рики Мартин, след като се подложи на лечение от рак през 2011 г. Приемайки приза, 44-годишният Драко Роса благодари на всички за подкрепата в трудните за него моменти. Колумбийският поп певец Карлос Вивес, завърнал се на музикалната сцена на 52-годишна възраст с първия си албум от осем години, получи наградата за песен на годината за парчето си с подобаващото заглавие "Volvi A Nacer" ("Прероден").

Победителка в категорията за най-добър нов изпълнител е 31-годишната Габи Морено от Гватемала, която посвети трофея на своите сънародници. Аржентинското фънк-рок дуо "Иля Куряки и Валдерамас", което също беше с пет номинации за наградите "Грами" за латиномузика, спечели приза за най-добра песен в стил ърбан за парчето си "Ula Ula".

Испанският певец и актьор Мигел Босе бе обявен за личност на годината. Призът му бе връчен от Рики Мартин. Босе сподели, че наградата е признание не само за 35-годишната му кариера в музиката, но и за дейността му като активист.

 

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене