Васко Василев: В Москва аз бях никой, след като тук вече бях голяма звезда

Снимка:Нова телевизия

В Москава аз бях никой, след като тук вече бях голяма звезда. Това сподели световноизвестният цигулар Васко Василев пред Нова телевизия.

„Обожавам моята цигулка. Тя е на 304 години. За мен тя няма цена, но разбира се е много скъпа. Има около 10 такива в целия свят."

„Моята техника идва от руската школа. Учили са ме да бъда абсолютно свободен. Свиря опери на Вагнер, които понякога продължават по 7-8 часа" , разказва той.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Запитан кое светило в музиката го в впечатлило най-много, Васко бе категоричен:
„Майкъл Джексън. Това, което виждаш, когато той работи, е абсолютно различно от това, което виждаш по телевизията. Той избираше най-добрите танцьори, и въпреки това беше по-добър от тях на сцената", твърди Васко Василев.

Прочутият цигулар е също така концерт-майстор на Кралският оперен театър „Ковън гардън".

Свободното си време, той посвещава на турнетата си. Единственото нещо, за което съжалява е, че като малък не е учил много езици. Затова сега посвещава много време на изучаването на японски и китайски езици, освен това владее английски, испански и руски.

Талантливият цигулар, разкрива също, че майката на дългогодишната му приятелка- Памела, е ипотекирала къщата си, за да му помогне да си купи цигулката, която той така силно обича.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене