Ким Кардашиян сваля килограми с режима на Аткинс

Някои звезди пазят тайната за перфектното си тяло и идеалните си мерки. Други я споделят веднага със своите 18 милиона последователи в туитър. Като се има предвид, че животът е основната сюжетна линия в риалити предаване, не е нужно да уточняваме към коя група спада, пише "Труд".

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Звездата, която е известна с това, че е известна имаше нужда от някакво оправдание, за да си повярва отново, че светът се върти около нея.

След първоначалния ентусиазъм и трепети около връзката с Кание Уест, след това и бременността и раждането, сега на дневен ред за брюнетката е борбата с килограмите. И за да е още по-обсъждана темата, Ким се погрижи предварително да разпали страстите в интернет, като пусна своя снимка по бельо, от която се вижда, че новата майка се е сбогувала с перфектното си тяло от миналата година. А може би това е била и стратегията на Ким, която само седмици след раждането започна отново да ходи по фотосесии, за да рекламира най-новата колекция дрехи, която прави заедно със сестрите си.

Естествено, не закъсняха и похвалите, а след тях и "разкритията", че красавицата вече е стопила 11 кг благодарение на режима, който спазва. "Започнах диетата на Аткинс и много ми харесва", побърза да сподели Кардашиян.

Режимът на д-р Аткинс не е нов и много звезди вече са изпитали ефекта от съветите му. Американският лекар препоръчва разнообразно меню, в което предпочитание получават храните, богати на протеини, а тези, които съдържат въглехидрати, са ограничени до минимум.

Освен отслабване и извайване на фигурата Аткинс обещава и други положителни странични ефекти за избралите да следват неговия нисковъглехидратен диетичен план. Сред тях се нареждат подобряване на паметта и здравето на сърцето, както и предпазване от различни заболявания.

Като цяло етапите, през които преминава диетата, са три. При първата фаза тялото се настройва на режим за изгаряне на собствените мазнини.

За целта е забранена консумацията на захар, сладки неща, плодове, зърнени храни, кофеин, алкохол, млечни продукти освен масло, сметана и кашкавал. На втория етап постепенно започват да се добавят и въглехидрати. Увеличава се консумацията на плодовете и зеленчуците.

Третата фаза на диетата всъщност продължава през целия живот. Идеята е приемът на въглехидрати да остане нисък, а сладките изкушения да не присъстват в менюто, за да може да се поддържат достигнатите килограми.

Ако теглото се увеличи, се налага връщане на първа фаза, която отново да предизвика вече познатите процеси и да доведе до изгарянето на натрупаните мазнини.

Примерно меню

Най-доброто начало за деня на една звезда с такъв натоварен график като Ким дава порция омлет. Приготвен с две или три яйца. Подправките могат да се добавят още докато яйцата се разбиват или след това, когато се добавя плънката. Не бива да се прекалява и с маслото.

Когато иска да внесе малко разнообразие, брюнетката си хапва кисело мляко, към което добавя шепа горски плодове. Най-доброто решение за глада, който я обзема преди обяда, са бадемите. За предпочитане е да са сурови и да не са повече от 50 г.
Обядът и вечерята са подобни, като се набляга най-вече на зеленчуците. Зелената салата може да се комбинира с риба или пилешко месо. Важното е да има разнообразие, за да снабдява организма с нужните вещества. Това, за което трябва да се внимава, е общият брои на приетите за деня калории да се движи в рамките на 1,800 до 2,000. И, разбира се, колкото повече вода се пие, толкова по-добре за крайния резултат.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене