Брад Пит

Дата и място на раждане: 18 декември 1963, Шоуни, Оклахома, САЩ

Рождено име: Уилям Брадли Пит

Височина: 180 см

Партньор: Анджелина Джоли

Предишни партньори: Дженифър Анистън, Гуинет Полтроу

Семеен статус: Разведен. Живее на семейни начала с Анджелина Джоли, с която имат шест деца, три от които осиновени.

Любопитно:

  • В гимназията Брад е бил член на отборите по голф, тенис и плуване.
  • Бил е в списъка с възможни актьори за главната роля в „Матрицата".
  • Дава под съд компанията, която е изработила сватбените им халки с Дженифър Анистън. Казва, че те трябвало да бъдат ексклузивни и са били по негов дизайн, а след това компанията ги е произвеждала и продавала като „халките на Пит и Анистън".
  • В училище го наричали Брад Пит-була.
  • Любими филми: „Треска в събота вечер", „Планетата на маймуните".
  • Има лиценз за управление на самолет.
  • Вегетарианец е.

Кратка биография:

Брадли израства в сплотено и щастливо семейство като най-голямото от три деца. Негова страст от ранни години са филмите. Завършва журналистика в Мисури, а след дипломирането си отпрашва с няколко долара в джоба към Калифорния с надеждата да сбъдне мечтата си. В началото му се налага да приема всякакъв род работа, за да може да се издържа и да си плаща курсовете по актьорско майсторство. В този период е работил и като сервитьор, и като шофьор на лимузини, и като момче за всичко. След появата му с малка роля в „Телма и Луиз" (1991) целият свят забелязва сексапилния млад актьор. Следват доста предложения, малки, но множащи се роли и името на Брад Пит все повече заема място в световните медии. Особено след играта му до Том Круз в „Интервю с вампир" (1994) звездата на Пит изгрява ярко на небосклона. В същата година идва и легендарният „Легенди за страстта", който пък прави от актьора секссимвол, какъвто той е до днес. Може да се каже, че следващите десет години светът е в краката на Брад. Той прави поредица от толкова успешни роли в касови продукции, че неусетно се превръща в един от най-популярните актьори на века.

На снимачната площадка на филма „Седем" се запознава с чаровната Гуинет Полтроу и двамата имат любовен романс, който прераства през 1996 г. в годеж. Така и обаче до сватба не се стига и двамата се разделят. На 29 юли 2000 г. най-сексапилният мъж на планетата се жени за следващата си приятелка Дженифър Анистън. От сватбеното тържество се публикуват една-две снимки, а влюбените имат няколко много щастливи години заедно. Медиите ги харесват, светът ги обича. Версиите за тяхната раздяла са няколко. Една от тях е нежеланието или невъзможността на Дженифър да роди деца на Брад. Другата е, че той започва тайна връзка с партньорката си във филма „Мистър и мисис Смит" Анджелина Джоли. Каквато и да е причината, Пит и Анистън се развеждат, а малко по-късно той признава връзката си с Джоли. Днес с Анджелина имат шест деца - три осиновени, една момиченце и близнаци - момче и момиче.

Филмите, с които Брад Пит ще остане в историята завинаги, са много - „Дванайсет маймуни" (1995) , „Седем години в Тибет" (1997) , „Да срещнеш Джо Блек" (1998) , „Боен клуб" (1999), „Гепи" (2000), „Бандата на Оушън" (2001, 2004, 2007) и много други. Едни от последните филми с негово участие са „Странният случай на Бенджамин Бътън" (2007) и „Гадни копилета" (2009) на режисьора Куентин Тарантино.

Брад Пит е номиниран за „Оскар" два пъти, има „Златен глобус" за „Дванайсетте маймуни", награда от MTV за най-добър бой в „Мистър и мисис Смит" и множество други.

Всевъзможни източници многократно са го сочили като най-сексапилния или най-красивия мъж на планетата и в цялата история на киното.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 шантави факта за хлебарките
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen
Алек си тръгна, без да избере нито Магдалена, нито Надежда на финала в "Ергенът"
Подкаст: Кольо Гилъна го скъсали във ВИТИЗ заради тежкия му мързел
Какво представляват хората, наречени синкис?

Напишете дума/думи за търсене