Марина: Нели от "Търси се" отслабна със суровоядство - това е диетата и на Анджелина Джоли

Четиресет нови лични съобщения във фейсбук. Нели Хаджийска ги чете. "Имам проблем с щитовидната жлеза - изпишете ми режим на хранене", "Искам да сваля 10 кг, какво да ям?", "Направете си блог и вписвайте там менюто си всеки ден, за да спазвам вашата диета."


Водещата на "Търси се" по Би Ти Ви още получава подобни писма в социалната мрежа от непознати жени, смаяни от новата визия, съобщава "24 часа".


За зрителя е невероятно, защото той остава с усещането, че промяната се случва за една седмица. Тъй като в началото на есенния тв сезон Би Ти Ви пуска предавания, снимани през пролетта. Те са от времето, когато Хаджийска още кърми сина си Тодор и не е започнала новия си хранителен режим. После телевизията завърта новите издания. От тях се вижда осезателна разлика - водещата е видимо по-слаба, има нова прическа, даже дрехите, които носи, са в друг стил.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева


Затова в ефира изглежда, че промяната се случва за 7 дни, а всъщност в истинския живот отнема около 3 месеца. През това време Хаджийска сваля 12 кг и така връща старата си форма.


"Хората, които не ме познават, смятат, че е голямо постижение. Те казват: "Това не си ти." Има и друго. По телевизията бременността ми продължи година и половина
Изчислих го и е точно толкова. Защото записвах предавания, бременна до 8-ия месец, а същите издания бяха излъчвани месеци след като синът ми се роди", разказва тв водещата за измамните понякога ефекти от екрана.


Отслабва, но не от суета. За новия начин на хранене първо я провокира здравословен проблем. Три години преди да забременее, доктори поставят диагноза синдром на Хашимото - това е заболяване на щитовидната жлеза. И се подлага на хормонална терапия.

Заедно със съпруга си Данаил Хаджийски и детето
Тъкмо родила, Хаджийска решава да намали до минимум дозата от хапчета, които и сега приема всекидневно. И успява. Купува няколко книги по темата, чете интернет форуми, както и научни материали от доктори. И прилага наученото на практика.

Първо опитва разделно хранене - не се смесват месо с картофи, месо с ориз, а рибата се комбинира само със зеленчуци. Омръзва . След това пробва суровоядството. Това означава поне 70% от храната, която приема човек, да не се подлага на термична обработка. Режимът стана много популярен преди години от холивудската актриса Анджелина Джоли. Един от принципите на суровоядството е до 12 ч да не се яде, защото през това време организмът се изчиства.

 Така до обед Хаджийска пие само чай, яде плодове, какаови зърна и ядки. Но и тук има номер - ядките трябва да са сурови и изкиснати във вода. Например преди ядене бадемите престояват във вода 12 часа, лешниците - между 4 и 8 часа, а кашуто - 2 часа. По този начин те покълват, стават по-полезни и вкусни.


Включва в менюто си т.нар. суперхрани - авокадо, годжи бери, акай бери, кокосово масло, киноа, амарант, чия. Купува си сокоизстисквачка за зелени растения. Така си
прави фреш от магданоз, копър, спанак и листа на целината. А от 3 месеца не яде месо. "Не мога да кажа, че съм станала вегетарианка. Но месото, което продават в магазина, е със срок на годност 1 месец. То съдържа подобрители, оцветители, хормони. Бих се хранила с месо, ако то е домашно и с доказан произход.

Изключих и синьото сирене, в което се оказа, че има много глутен. Вече си купуваме и паста без глутен. А на детето никога не бих забранила месото, като порасне, той сам ще избере как да се храни. Единствено не му позволявам да яде зрънчо и баници. Закусва филия черен хляб, намазана с авокадо, или кисело мляко с банан", обяснява Хаджийска.


Ето такъв режим спазва цялото семейство от пролетта. Факт е, че първоначално водещата го започва по здравословни причини. Но продължава и заради визията. Амбицира се през май. Тогава заедно с детето и съпруга си Данаил Хаджийски, който работи в "Ню имидж" и отговаря за визуалните ефекти на всички хитови продукции, които се снимат у нас, заминава на ваканция в Малта. Много е слънчево и топло. Водещата отива на плаж, съпругът прави няколко снимки. Тя разглежда фотосите и го пита: "Какъв е този ъгъл, под който си ме снимал?"

"Така, виждайки снимките, аз си казах, че не искам да изглеждам по този начин. Изведнъж видях на снимката дебела жена, каквато никога не съм била, по бански. И това ме смути." Оттам започва всъщност голямата еуфория.
Покрай Тод - така гальовно се обръща към бебето цялото семейство, водещата върви и по 2 часа на ден в парка, през свободните дни се разхожда на Витоша, а всяка сутрин става в 6 ч и прави йога упражнения.

Хаджийска върху детското камионче на сина си, който я бута.
"След като родих, всички неща станаха по-смислени. Имам чувството, че сега изживявам един от върховете си. Сякаш имам 8 глави и мога да правя няколко неща едновременно. И казах на Денис (Денис Ризов е продуцентът на "Търси се" - б.а.), че не ми стига просто да работя, искам да правя и много други неща."


Така започва да пише биографията на Ризов. Идеята е отпреди 2 години, но Хаджийска я започва сега. Тя вече има списък с най-близките му роднини и приятели, които да интервюира. Така ще се получи нещо като "Търси се", но в книжен вариант. Скоро даже тя пътува до Шумен, където живее лелята на продуцента. Предстоят още десетки разговори.


"Той се шегува с мен, че книгата ще има ретираж, от който може да стана милионер. Във втората част ще включа нещата, които той знае за годините, когато се създават групировките, и всичко около тях. Но според него това издание трябва да излезе, след като умре, а той има теория и за това", разказва тв водещата.
Освен това Хаджийска има намерение да пише и роман. Няма да разказва живота си, а сюжетът ще е измислена история.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог
Как лошият шеф пречи на любовта
След Милано и Торино забрани пушенето на открито
Есенната колекция на "Диор" връща в Холивуд от 30-те и света на Марлене Дитрих
Защо ружът е толкова важен за грима

Напишете дума/думи за търсене