TOKIO HOTEL: приказка, която ще остане в историята...

 

Изпратено от Анелия Ралева, на 16 години, от София

"Слушайте внимателно,няма да повтарям!" - култова реплика от комедийния сериал „Ало, ало". Вие няма нужда да слушате, но четете внимателно, защото сега ще ви разкажа една история, една приказка за четири момчета и тяхната сбъдната мечта....

Имало едно време... (така започват всички приказки) през девет земи в десета, в далечна Германия едно градче на име Лайпциг. Нека уточним - годината била 1989-а, датата - 1 септември, няколко месеца преди падането на Берлинската стена. Събититето е не по-малко важно за феновете на Токио Хотел, защото на тази дата се раждат близнаците Бил и Том Каулитц. Том е баткото, защото се появява на бял свят с цели десет минути по-рано. Когато Бил и Том са само на шест, родителите им се развеждат и момчетата остават да живеят при майка си Симон. Тя се омъжва за рокмузиканта Гордон Трюмпер. Той повлиява силно на близнаците в тяхното бъдещо развитие. Благодарение на него, когато е на седем години, Том започва да свири на китара, а Бил прописва текстове и запява две години по-късно.

През 2001-а момчетата се запознават с Густав Шефер и с Георг Листинг. Първият е барабанист, а вторият свири на бас китара. След две години основават заедно групата Devilish и записват много песни, които обаче така и не биват издадени. Тогава сменят продуцентите си и започват работа за лейбъла Universal в Хамбург. Дейвид Йост, Питър Хофман, Дейв Рот и Пат Безнер са хората, с които бандата стига върха.


През лятото на 2005 издават първия си хит сингъл Durch den Monson, но вече под сегашното си име Токио Хотел. Следва сингълът Schrei и едноименният студиен албум, който бързо катери класациите в Германия и Австрия. После идва ред и на DVD-то Leb' die secunde-Behind the scenes.


2007-а е супер успешна за момчетата, излиза новият им албум Zimmer 483 и естествено успехът не закъснява. Правят клипове на доста песни, обикалят почти цяла Европа (за съжаление обаче не се отбиха в България).


Токио Хотел вече са спечелили много престижни награди. През 2008-а стартират успешно турне в Америка и Канада с няколко малки участия. След това се завръщат в Европа за турнето 1000 hotels, но поради здравословен проблем на вокалиста целият тур е отменен. През март Бил е опериран успешно от киста на гласните струни.


На 16.10.2008 в Мексико се провеждат Los premios MTV latin awards 2008 . Токио Хотел спечелват в четирите категории, в които са номинирани Song of the year с Monsoon, Best new artist, Best fan club и Best ringtone.


На наградите Comet тази година получават само една номинация за Best online star, и въпреки че не се явяват лично и нямат функциониращ уеб сайт, печелят. Остава само да спечелят награда за „Най добър албум на годината" без издадено CD.

Някои фенове сега одумват сменените визии на близнаците. Други пък ги приемам такива, каквито са. Едно обаче е ясно - бъдещето е пред тях и благодарение на огромната фен маса, която са покорили, приказката за Токио Хотел ще остане записана завинаги, или поне за дълго в историята на рок музиката.

Какво не знаете за Бил Каулитц

- алергичен е към ябълки, пчели и оси
- използва лак за коса Kyrell и восък за коса (!) с аромат на кокос
- не обича шоколад
- има черен лабрадор Скори и котарак Казимир
- не си пада по германки
- не харесва фенове, които се правят на него и момичета с черен лак за нокти;
- любимото му питие е ликьор Dooley's, обожава студен чай
- много е суеверен
- никога не замръква със случайни фенки по време на турне

Факт: В годишната си класация за най-антисексуалните шоузвезди немската версия на сп. FMN постави Бил Каулитц на 30-то място. Така той е определен като доста по-симпатичен от Ейми Уайнхаус, Мадона и Бритни Спиърс, които са в челната десетка.

Бил Каулитц: "Повечето хора мислят стереотипно - грим плюс фризура, значи си хомосексуалист. Искам да заявя, че това съвсем не е така. Всеки е свободен да прави каквото си иска. И да не обръща внимание на останалите".

 

 

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи
Защо е полезно да плачем?
ТЕСТ: Познавате ли етикета на телефонните разговори?
13 странни традиции от целия свят

Напишете дума/думи за търсене