Семейство постави рекорд за най-богата коледна украса

Австралийско семейство украси къщата си с повече от половин милион коледни лампички и влезе в Книгата на рекордите на Гинес за втори път, пише „Дейли мейл".

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 

Дайвид Ричардс и неговото семейство от Канбера поставиха рекорд за пръв път през 2011 г. със 331 038 светлинки, но миналата година семейство от Ню Йорк ги измести от първото място с 346 283 лампички.

Тази година семейство Ричардс си върнаха челното място, като украсиха дома си с повече от 48 км жици, 502 165 светещи лампички, блестящи елени и силна музика, които дразнят някои от съседите до крайградската къща.

Атрактивно украсената къща привлича хора от километри разстояние, въпреки че не всички от съседите са очаровани от украсата. Накои от тях дори не разговарят със семейството от 2011 г. Дейвид Ричардс, който живее със съпругата си и трите им деца в предградие на Форест, казва че повечето от съседите подкрепят начинанието.

Представител от Книгата на рекордите на Гинес официално потвърди, че това е къщата с най-богата коледна украса. Удоволствието да имаш такава светеща феерия струва 1 400 паунда за електричество на месец, но сумата ще бъде изплатена от местна фирма.

Къщата е отворена за посетители, като семейството е открило фонд за събиране на средства и подпомога детски благотворителни организации, включително борбата срещу синдрома на внезапната детска смърт.

Около 70 000 души посетиха светлинното шоу през 2011 г. и тогава семейството събра 44 000 паунда за благотворителност. Тази година те се надяват да съберат около 56 000.

Снимки: "Дейли мейл"
Снимки: "Дейли мейл"
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Наталия Кобилкина: Жените се държат като мъже, но така трудно ги печелят
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия
Последните думи на известни хора
Как да предпазим децата от капаните на Facebook?

Напишете дума/думи за търсене