Кийра Найтли - самота на екрана, слава в живота

Изпратено от Ивона Христова [[email protected]]
 Здравейте :) Реших да ви изпратя моето съчинение за идолката ми Кийра Найтли и много ще се радвам, ако го публикувате.

Кийра Кристина Найтли е родена на 26 март 1985 в Тедингтън, Англия. Родители те й са Шарман Макдоналд, актриса и сценаристка, и Уил Найтли - актьор. Има по-голям брат Келаб, роден през 1979.

Едва на три годинки, Кийра вече моли настойчиво родителите си да й намерят агент. Искала на нея също да й звънят толкова често, колкото на тях двамата. Желанието й се осъществята, когато навършва шест, защото в училище е отличничка. Когато е на 11 години, европейски телевизионни продукции вече я наемат за участие във филми. Първата й роля е в „Село Афаир" /1996/. Следва още една семпла роля във филма „Невинни лъжи" през 1997. И после идва успехът. Начинаещата актриса получава роля на придворна дама в Междузвезни войни: Епизод І. Краткото й, но запомнящо се изпълнение, привлича вниманието на много агенти и тя получава ролята на Роуз Флеминг в сериала „Оливър Туист".

Истинския успех и голямата слава идват през 2002, когато Кийра участва в английската комедия „Да играеш като Бекъм". На следващата година Кийра прави истински фурор като Елизабет Суон в мегахита „Карибски Пирати". Едва на 18 години тя си партнира с Джони Деп, Орландо Блум и Джефри Ръж. Следват запомнящите се роли в „Крал Артур" /2004/, в драмата „Гордост и Предрасъдъци", в криминалето „Домино".

Искрено й се възхищавам как играе самотни женски персонажи в толкова тежки филми, и въпреки това успява да си пробие път. Наистина много малко са хората, които постигат такъв нечуван успех за толкова кратко време на такава крехка възраст. 2006-а й донася още награди и слава, когато излиза втората част на „Карибски Пирати", където вече влиза в горещи страсти с Холивудския плейбой Орландо Блум. Въпреки всички наши надежди, слухове и папарашки снимки, фактите са налице - Кийра и Орландо са само приятели и никога не са имали връзка.

2007-а се оказва една от най-успешните за Кийра. С третата, и засега последна, част на „Карибски Пирати" и драмата „Изкупление" Кийра отново обира куп награди и похвали.

Факти и слухове:

  • Кийра Найтли има английски, шотландски и уелски произход.
  • Любимата й книга е „Война и мир", любимият филм - „Всичко за Ева".
  • Голям фен е на британската сапунка „Емердале".
  • Отрича слухове, че е болна от анорексия.
  • Запален фен е на футболния отбор "Уест Хямп Юнайтед" е и следи мачовете в местна кръчма, когато има възможност.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 шантави факта за хлебарките
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen
Алек си тръгна, без да избере нито Магдалена, нито Надежда на финала в "Ергенът"
Подкаст: Кольо Гилъна го скъсали във ВИТИЗ заради тежкия му мързел
Какво представляват хората, наречени синкис?

Напишете дума/думи за търсене