Как да постъпиш, когато учителят ти не е прав

Един от учителите определено те е нарочил. Колкото и да се стараеш, той винаги така извърта нещата, че да изкарваш ниски оценки. На всичкото отгоре те обвинява в неща, които не са верни. С една дума - не е прав, но засега си в неговите ръце. Как да постъпиш?

Анализирай ситуацията. Най-напред прецени защо се е стигнало дотук. Може би учиш, но пък се държиш лошо в час - говориш, въртиш се, гледаш надменно, ходиш с предизвикателни облекла. Възможно е да си изпуснал нещо зад гърба на учителя, а някой "доброжелател" да му го е предал и сега да си отмъщава. Не е изключено до него да е стигнал неверен слух. За да разсееш всичките му съмнения в добронамереността ти, гледай да се държиш не подмазвачески, а неутрално - участвай в час, обличай се прилично, пиши си домашните. Обикновено това е достатъчно, за да спре учителят да те обвинява в какво ли не. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 

Съсредоточи се върху предмета, не върху личността на преподавателя. Не бива да допускаш злобарят да те отврати от химията, която иначе ти е интересна. Затова редовно си чети уроците и си прави упражненията - така ще си неуязвим, колкото и заядлив да е той.

Пръв започни диалог. Може да отидеш на консултация и ребром да кажеш на учителя, че имаш чувството, че между вас има някакво недоразумение. Забрави агресивния тон, бъди любезен и конкретен. Не се извинявай, ако няма за какво. Но го направи, ако наистина си се издънил.

Не дръж проблема в себе си. Ако преподавателят продължава да те тормози без явна причина, сподели за това с класния си, с родителите си, с училищния психолог. В случай че нещата загрубеят твърде много, можеш да го кажеш и на директора, който ще стегне своя подопечен. Това обаче е крайна мярка. Най-добре е първо да се опиташ да разрешиш нещата со кротце, со благо, за да не задълбочаваш проблемите. 

"Всичко за семейството"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене