Най-големите филмови провали за 2013 година

Снимка: forbes.com

Списание „Форбс" обяви класацията си за най-големите филмови провали на тази година. Водещ на класацията е филмът "Петата власт" (The Fifth Estate), който е регистрирал най-големия провал в боксофиса за 2013 година.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Филмът, експлоатиращ противоречивата драма за Уикилийкс с участието на Бенедикт Къмбърбач в ролята на Джулиан Асандж, беше обявен за най-неуспешния голям филм тази година.

"Петата власт" е донесъл приходи от едва 6 милиона долара в световния боксофис в сравнение с бюджета си от 28 милиона долара. Така филмът е възвърнал само 21% от разходите, инвестирани за създаването му.

Второ място в класацията е за "Куршум в главата" (Bullet to the Head), екшън с участието на Силвестър Сталоун. Той е възвърнал само 36 на сто от вложените в него разходи. Филмът е донесъл 9 милиона долара в световния боксофис при бюджет от 25 милиона долара.

На трето място е "Параноя" (Paranoia) се нарежда на трето място. В него участват известни актьори, като Лиам Хемсуърт, Харисън Форд, Гари Ордман и Амбър Хърд. Филмът е с приходи от 13,5 милиона долара, при бюджет от 35 милиона долара.
В класацията попадат още филмите: "Паркър" (Parker ) с Джейсън Стейтъм и Дженифър Лопес, с бюджет 35 милиона долара, приходи от 17 милиона долара и възвращаемост от 49%.

"Корумпиран град" (Broken City) с участието на Ръсел Кроу и Марк Уолбърг - бюджет от 35 милиона долара, приходи от 19 милиона долара и възвращаемост от 54%.

"Надиграването" (Battle of the Year: The Dream Team) с бюджет от 20 милиона долара, приходи от 11 милиона долара и възвращаемост от 55%.

"Бягство" (Getaway), бюджет от 18 милиона долара, приходи от 10,5 милиона долара и възвращаемост от 58%.


"Семейство Пийпълс" (Peeples) с бюджет от 15 милиона долара, приходи от 9 милиона долара и възвращаемост от 60%.

"РПУ "Оня свят" (R.I.P.D.), бюджет от 130 милиона долара, приходи от 78 милиона долара и възвращаемост от 60%.

"Тежка сватба" (The Big Wedding) с бюджет от 35 милиона долара, приходи от 22 милиона долара и възвращаемост от 63%.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!

Напишете дума/думи за търсене