Шотландското се завръща

Едва ли има по-силно потвърждение на максимата, че всяко ново нещо е добре забравеното старо, от тенденцията отново да сме в шотландско каре.

Отново, защото почти през 4-5 години този десен превзема модните подиуми и успешно преминава към декорацията на дома. И именно за есенно-зимния сезон комбинацията от червено, черно, жълто и зелено в едно доминира в празничната украса.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Обикновено шотландското каре се свързва с типичния десен на вълнен плат с червена основа и цветни нишки, от който се шият сака, палта, поли и панталони. Истината е, че тази година то е заляло целия дамски и мъжки гардероб, както и домашните аксесоари. Вратовръзки, ризи, гуменки, обувки, гумени ботуши, чадъри, кучешки нашийници, панделки, салфетки, покривки, чинии, чаши, одеяла, шапки, шалове, спално бельо, пижами, чорапи. Всичко е подчинено на карето на шотландските планинци.
Бърз поглед в историята на модата показва, че през годините този ярък, но стилен десен успешно се "състезава" с предпочитания от мнозина вечен деним. Вълнен, памучен, вискозен или копринен, всеки тип плат успешно стои в модното каре.

Повече за историята на щотландското каре и актуалните тенденции четете в "Идеален дом ДЕКОР".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене