Новата закуска на Луиза Григорова - вълшебна смес с мака и годжи бери, която удължава живота

Снимка: Архив

Преди около два месеца Луиза Григорова се оплакала на колежката си Лилия Маравиля, че фитнесът е скучен. Актрисата й препоръчала да опита нейния спорт - бокса. Оттогава Луиза е редовна в залата - ходи по 2-3, а понякога и повече пъти седмично. Тренира от два месеца, а вече си е купила цялото необходимо оборудване - ръкавици, бинтове и т.н., научи "24 часа".

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 

Дали заради редовния спорт, или късметлийски ген, на 23-годишната актриса не се налага да спазва диети. Старае се да не яде много калорични храни например сандвичи и други тестени изкушения, въпреки че самата тя умее да прави вкусни палачинки, бухтички, баница с готови кори и така нататък. На шоколада обаче не може да устои - хапва си редовно. "И то не черен, за който казват, че е най-полезен, а от всеки друг вид", смее се Луиза Григорова.

Иначе любимите й храни са все полезни. Тя е запален почитател на рибата, морските деликатеси и най-вече на сушито. Така че като цяло менюто е здравословно. Особено закуската.

Всеки ден чаровната актриса започва с вълшебна смес, която според учени удължава живота. Съчетава всякакви сурови ядки с червени и черни боровинки и микс от суперхрани - годжи бери, мака (екзотично растение от районите на Перу и Боливия, предлага се на прах и е прочут афродизиак), какаови семена, водораслото спирулина, което съдържа над 100 хранителни съставки и е един от най-мощните антиоксиданти. "Всичко това се слага в кисело мляко, може да се добави и банан, а след това се смила в блендера", обяснява Григорова. И ако дотук менюто изглежда придирчиво, обядът е далеч по-семпъл - обикновено яде супа, а вечерята - най-често месо и салата. Освен това актрисата не е никак капризна по отношение на храната. Нещо повече - хапва си от всичко, толкова, че е склонна да експериментира така, както повечето хора не биха посмели. Освен суши и морски храни, Луиза е опитвала и далеч по-екзотични деликатеси - и охлюви, и буболечки, скакалци, дори хлебарка. Скакалци яла в Тайланд - пържени и вкусни, приличали на чипс. Там работи като модел преди години. Но хлебарка не би препоръчала, защото била по-сочна от очакваното, а и доста кисела.

Вкъщи тя готви само при две условия - ако й се дояде нещо, което не може да си поръча в ресторант и ако иска да зарадва приятелите си. Сред тях е прочута например с вкусната си мусака. Всъщност това е и първото ястие, което сготвила сама, когато била на 17-18 г. Наскоро поканила компанията и направила зеленчуци на тиган. Купила пресни - всякакви, каквито имало в магазина, включително и зелен боб, и ги сложила да покъкрят в сос винегрет, зехтин и подправки. От време на време готви и паста с морски дарове или пилешки филенца на оребрен тефлонов тиган, които предварително маринова в соев сос и кола-кола за около час. Но започне ли да прави нещо по-сложно, хваща телефона. Има си цял корпус за бързо реагиране, защото на кулинарните въпроси са готови да отговарят майка й, леля й и баба й. Именно от тях се е учила да готви.

Днес актрисата рядко им звъни по такива поводи, защото е заета с репетиции за нова постановка. В главната роля в "Скъперникът" на Молиер ще е Владо Пенев. Премиерата на представлението е планирана за началото на декември. Освен Пенев и младата му колежка, в него ще гледаме и Сашо Кадиев, Любомир Ковачев от рекламата за цифровизацията и други. Освен в театъра Григорова играе и в сериала на Тв 7 "Дървото на живота".

РЕЦЕПТАТА НА АКТРИСАТА:

Продукти:

Свинки пържоли, масло, топено сирене на триъгълници, гъби, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Разпределяме тъкън слой масло на дъното на йенска тенджера. Отгоре нареждаме първия пласт пържоли, посолени на вкус и поръсени с черен пипер.

Нарязваме гъбите на филийки и слагаме от тях върху пържолите.

Завършваме с триъгълничета топени сиренца и отново редим пържоли, гъби, сирене, докато продуктите свършат.

Печем под капак и без да добавяме никаква вода на 180 градуса до готовност.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене