Глен Хюз записал дуета със Сантра, след като я чул на участие

Снимка: 24chasa.bg

Първата си работа - лепене на флаери по коли, Сандра Сълкова-Сантра започнала едва 6-годишна, пише "24 часа".

Тогава с родителите живеели в Норвегия. Баща бил музикант, а тя имала за задача да разпространява брошури за изявите му. От малка Сантра не може да стои без работа. Ако не се движиш напред, всички останали те изпреварват, смята певицата. Затова само две седмици след като напуска "Музикална академия", тя вече работи по 3 нови песни - две солови и едно парче с още двама изпълнители. Има идеи и за ново предаване. В момента Сантра е водеща на Close Up по музикалната телевизия The Voice.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 

В Норвегия певицата живяла година и половина. А когато с родителите се преместили отново в България веднага започнала в първи клас. В училище не била отличничка. Майка държала на добрите оценки, но баща често казвал, че има и по-важни неща от тях. И той като нея е човек на изкуството - самоук музикант. "Свири на 10 инструмента - всичко от китара до гайда", обяснява Сантра. Майка работи като психотерапевт от 15 г. Завършила психотерапия в чужбина, след като с баща се разделили. Тогава Сантра била тийнейджърка. "След като тя започна да го работи, ми стана още по-лесно да си споделям с нея, да говоря", обяснява певицата.

Самата тя също като баща си не е учила музика. Но откакто участва в музикалното предаване "Хит минус едно" на 15 г., започва да съчетава участията с училище. "Още от първата сцена започнах да работя. По-сериозно, когато станах на 16-17 г. Но не ми беше трудно с училището, нямам такива спомени", разказва Сантра. В този период тя издава първите си две парчета - What About Last Night и баладата "Без теб", но става особено популярна с третото - дуета със Спенс "Не ме обичаш вече". Музиката и текстът на песента са дело на Миро и Галя от бившия дует "Каризма".

Като завършва училище, Сантра решава да учи бизнес администрация в Сити Юнивърсити в София. Покрай университета, купона в общежитието и новотоо гадже, музиката остава на заден план за две години. "Имах нужда да взема малко въздух", казва певицата. След като завършва, тя се връща на сцената и започва да работи с Кристо и Бобо, който помага за създаването на повечето им общи песни. В този период всички мислеха Сантра и Кристо за гаджета. Но тя е имала връзка с него, колкото и със Велизар Соколов-Заки, шегува се певицата по повод най-новата клюка по неин адрес. "А със Заки сме се виждали около два пъти в живота си", смее се Сантра.
Всъщност 4 г. тя си има сериозен приятел на име Стефан, който е зъболекар. И с него жълтата преса често я разделя. Веднъж дори успели да заблудят и баща - обадил й се да я пита дали наистина вече не са двойка.

Двамата живеят заедно, но още не смятат да се женят. Стефан слуша песните "само по принуда. Не е много запален по музиката", обяснява Сантра. Не ходи и по нейни участия, защото не обича. Бил на 2-3 преди години, но се изнервил от закачките на феновете към приятелката му и оттогава не иска да я придружава по нощните клубове. "Аз съм там, за да си свършва работата, а тя е свързана с хора. Не може някой да дойде да ми говори и аз да го отрежа веднага", казва певицата.

На едно такова участие преди няколко години случайно присъствал самият Глез Хюз от "Юрая Хийп". Чул я и много я харесал. Двамата дори записват дует. Песента се казва Lovе and Other Mysteries и е част от новия албум на Кен Хенсли.

Певицата по време на едно от изпълненията си в "Музикална академия"
От две години Сантра прави солова кариера. Последно излезе парчето от Криско "Късно за романтика", новите ще се появят вероятно към началото на следващата година. Има доста участия, но се старае да не се претоварва и гледа да се наспива.

Точно в такъв момент звъннал Андрей Арнаудов, за да я покани в "Музикална академия". "Аз съм спала и не съм го чула, като станах, видях много пропуснати повиквания от непознат номер", обяснява Сантра. Срещнали се, обсъдили условията и тя се съгласила да е част от отбора на младите звезди.

Певицата прекара месец и половина в къщата на шоуто и не се скара с никого от останалите участници. "Както се шегувах с Андрей: за твое нещастие и за моя радост, успях да се контролирам", смее се Сантра. Всеки от останалите музиканти в къщата я дразнел на моменти, дори понякога едвам се сдържала, но "реших да го спестя и на себе си, и на околните. Все пак всичко се снима и на никого нямаше да е приятно да изпадне в такава ситуация", казва Сантра.

Освен с музика и отчасти с телевизия тя се занимава и с мода. Засега само непрофесионално, но има идеи за в бъдеще, които не иска още да издава. Повечето екстравагантни тоалети, с които излиза по участия са нейно дело. Сама направила и роклята от панделки, която носи в клипа на "Нека съм ти фен" с Кристо. А когато остане време, излиза да се забавлява. Често с Лора Караджова, която заедно с Декстър е сред най-близките в бранша. "Много добре си прекарваме с нея, много се смеем, когато сме заедно", казва певицата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене