"Скорпиънс" пуснаха нов албум с концертни записи

Снимка: Архив

Във фейсбук страницата си “Скорпиънс” всекидневно отброяваха дните, оставащи до излизането на новия им албум MTV Unplugged - Scorpions Live In Athens. Специалният ден бе 29 ноември, съобщава 24 часа. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

През септември германските музиканти направиха MTV Unplugged концерти в Атина. Именно записи от тях са включени в тавата. Феновете ще могат да чуят някои от най-големите хитове на “Скорпиънс”, към които са добавени и нови парчета.
През 2010 г. бандата обяви, че издава последния си албум - Sting in the Tail, и тръгва на прощално турне, което трябваше да продължи две години. Но плановете се промениха и не само че все още са на сцената и продължават да пътуват по света, но междувременно пуснаха и албума Comeblack. Той излезе през 2011 г., а в него са включени кавъри на парчета на “Ролинг Стоунс”, “Бийтълс” и стари песни на немската рок банда.
Пенсионирането е отложено за неопределено време.

Дългото им турне продължава и сега, като към обиколката е добавена и България. Поредният концерт на “Скорпиънс” пред българската публика е на 16 декември в зала “Арена Армеец”. Една от причините отново да ни включат в афиша си е специалното отношение, което имат към българските си фенове. В интервюта вокалът Клаус Майне, дори без да е попитан, не пропуска да спомене, че е изключително впечатлен от емоцията, с която бандата му винаги е посрещана у нас.

За предстоящия концерт на “Скорпиънс” организаторите от “Лауд консертс” съобщиха, че децата до 7-годишна възраст ще могат да влизат безплатно. За останалите цените на билетите вървят между 65 и 100 лв.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене