Риана - златен глас под Umbrella

Вече повече от 3 години съм фенка на Риана... От почти 3 години се занимавам и със сайтове за нея. Много ще се радвам, ако видя тази статия в любимия си "Хай клуб":)
[[email protected]]

Tя е млада, секси, провокативна... Има ли въобще човек, който да не е чувал за Риана? Съмнявам се. Карибското момиче от малкият остров за съвсем кратко успя да спечели любовта на милиони фенове и да завладее толкова много хора по света с ангелския си глас. Само за няколко години - безброй хитове, продадени албуми, участия и клипове. Как красивицата успя да покори на един дъх върховете на успеха...

Всичко започва преди няколко години, когато продуцентът Ивън Роджърс отива в Барбадос, родният край на Робин Риана Фенти. Случайно я чува да пее и изпраща записа на няколко музикални компании. Една от тях - Def Jam с изпълнителен директор небезизвестният рапър Jay Z веднага решава да се срещне с нея. Не след дълго, едва 16-годишна, тя подписва договор. През 2005-а. излиза и първото й парче Pon De Replay, което я изстрелва към върховете на классациите. Първият й албум е озаглавен Music Of The Sun и е по-скоро лек и приятен за слушане с лек реге привкус, характерен за родния й край. 2006-а също е много успешна за Риана.

За първи път Nike избира за рекламния си клип звезда, която не е спортист. Хитът S.O.S. завладява много класации, но по-позната от вторият й албум A Girl Like Me е баладата Unfaithful, която е тотален хит на лято 2006-а. Риана не се спира дотук и продължава да вади хит след хит. Самата тя споделя: "Успях, защото вярвам в мечтите си! Час преди да се срещна с великия Jay Z, стоях , треперейки в лобито, давайки си сметка, че за първи път ще срещна толкова известна личност, която освен всичко, е и шеф на една от най-влиятелните музикални компании.". През 2006-а дебютира и като актриса във филма Bring it on: all or nothing, където играе себе си.

Преди две години отвсякъде се чуваше You can stand under my umbrella-ella-ella eh eh eh... Не може да не си спомняте времето на Umbrella, когато Ри се подстрига късо като създаде новата тенденция сред прическите, издаде най-успешния си досега албум Good Girl Gone Bad и се наложи като модна икона. Следващите хитове на лято 2007 са Shut Up & Drive и Don't Stop The Music. След преиздаването на албума излезнаха хитовете Take A Bow, Disturbia и If I Never See Your Face Again (с Maroon 5). През февруари 2008-а пък се разбра, че певицата има връзка с Крис Браун.

Не може да се отрече, че началото на 2009-а не беше сред най-успешните в кариерата й. Пребита от бившия си приятел Крис Браун, красавицата пропусна доста събития като наградите "Грами", например, където трябваше да пее. В продължение на почти три месеца снимки и новини за нея се срещаха рядко, защото тя беше решила да се отдаде на кратка почивка след стреса. Завръщането й беше на 4-ти май на гала вечерята за MET Costume Institute.

Последваха няколко скандала между които и разпространени в мрежата голи снимки, които недоказано се твърдеше, че са нейни. След това името й бе забъркано в любовни афери с няколко човека, но и днес не се знае с кой има връзка (ако има). Но след всички лошотии, краят на годината изглежда че ще бъде успешен за Риана. Преди месец и нещо излезе най-новата й песен Те Аmo, която има доста големи шансове за хит, ако бъде част от новият й албум. В подгтовката му чернокожата перла Риана е поканила Джъстин Тимбърлейк, Jay-Z и Кание Уест.Певицата искала да звучи по-зряла и да има повече рок и поп елементи, спрямо Good Girl Gone Bad. Сред феновете на Риана вървят версии, че албумът ще излезе до края на годината, които засега не са потвърдени официално, но ентусиазмът и очакванията са огомни.

Визитка
Име: Робин Риана Фенти
Години: 21
Рождена дата: 20 февруари 1988-а
Зодия: Риби
Рождено място: Св. Майкъл, Барбадос
Височина: 173 см.
Семейство: Майка Моника, баща Роналд, братя Рори и Раджад.
Любим цвят: зелен
Любим филм: Наполеон Динамита
Домашни любимци: кученцата Марли и DJ/Оливър и костенурка
Идоли: Боб Марли, Марая Кери, Уитни Хюстън и др.

Работяга

Риана работи по ново парче в стил „дръм енд бейс". Певицата решила да изневери на традиционния си „ар енд би" стил и се свързала с британското дуо Chase and Status, които да й помогнат да извърши голямата промяна. "Последните няколко седмици работихме с Риана и нейния екип. Тя е прекрасно момиче, голям професионалист и беше чест да работя с нея. Аз със сигурност бих си купил нещата, които прави в момента, това е голяма промяна", заяви Сол Милтън от Chase and Status пред британския в. „Дейли Стар". Британският дует работи и по новия албум на ментора на Риана, Джей Зи. Неслучайно сп."Форбс" нареди Риана на второ място в класацията за боогати звезди на възраст под 30 години, със спечелени 15 млн. млн. долара през 2008-а. Изпреварва я само суперзвездата Бионсе с рекордните 87 млн. долара за 2008 -а.

Hot news
Звездите на ритъм енд блуса Риана, Кание Уест и Джей Зи пяха на премиерата на новото комедийно и чат шоу на Джей Лено, което върви по пет пъти седмично от 14 септември в праймтайма по Ен Би Си. Триото изпълни песента Run This Town от новия албум на Джей Зи The Blueprint 3. За Риана това бе е една от първите й големи публични изяви, след като през февруари 2009-а, тогавашният й приятел Крис Браун й нанесе побой.

Изпратено от Глория Цветанова, 15 год, София

 

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 шантави факта за хлебарките
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen
Алек си тръгна, без да избере нито Магдалена, нито Надежда на финала в "Ергенът"
Подкаст: Кольо Гилъна го скъсали във ВИТИЗ заради тежкия му мързел
Какво представляват хората, наречени синкис?

Напишете дума/думи за търсене